egy nő rendet rak a szobában

4 dolog, amit sose tesznek azok, akiknek mindig tiszta a lakásuk

Biztos te is ismersz olyan valakit, akinek mindig tiszta az otthona, és talán elgondolkodsz, hogy mégis, hogy csinálja. Kiderült, hogy a következetesen tiszta otthon kulcsa egyszerű a mindennapi szokásokban rejlik.


Cindy Hendler Tigue (@cleansnob) profi házvezetőnő egy nemrég megjelent Instagram Reelben felfedte, hogy észrevette, hogy a rendezett otthonokkal rendelkező embereket általában mind jellemzi ugyanaz a négy takarítási szokás. Ezeket te is könnyen elsajátíthatod és beiktathatod a saját takarítási rutinodba.

​1. Nem hordanak cipőt a házban

A cipő viselése a házban széles körben vitatott téma − egyesek viselnek cipőt a házban, vagy házicipőre váltanak, míg mások cipőmentes politikát erőltetnek otthonukban. (Ez lehet preferencia vagy kulturális dolog is.) Mindenesetre a tiszta otthonú emberek általában nem viselnek cipőt a házban, így kevesebb a kosz és a por.

​2. Úgy takarítanak, ahogy mennek

Azok, akik a „takarítás menet közben" stratégiát alkalmazzák, tudják, hogy tényleg működik, és segít abban, hogy örökké tiszta legyen az otthonuk.

Törölnek, ahogy mennek, mosogatnak, ha használnak valamit, és vacsora után tiszta is a konyhájuk

− osztja meg Hendler Tigue a videóban.

​3. Soha nem hagynak el egy szobát üres kézzel

Amikor egy szobából kilépni készülnek, soha nem hagyják el üres kézzel. Biztosra mennek, és felkapnak valamit, ami nem oda való, vagy szemetet, amit ki kell dobni. Ezek az apró cselekedetek meglehetősen nagy hatást gyakorolnak otthonod általános tisztaságára. Ha például a kávésbögrét az íróasztalról a szobából való távozás után azonnal visszaviszed a konyhába, az tisztán tartja a munkaterületed.

​4. Multitasking

Ahhoz, hogy elvégezzék a dolgukat, több feladatot is végeznek párhuzamosan. Például összehajtogatják a szennyest, miközben a családdal töltik az időt, és amikor végeznek a feladattal, el is rakják azt.


Forrás: Apartment Therapy

Nyitókép: Shutterstock