Ettől a titkos összetevőtől tökéletes lesz a burgonyapüréd
Burgonyapüré − egy mindenhez passzoló köret, amelyet meglepően könnyű elrontani. Legyen szó a sóhiányról (vagy a túl sok sóról!), a leveses, bébiétel állagú krumpliról vagy a ragacsos, száraz krumpliról. Azonban van egy tanácsunk, amivel elkerülheted, hogy a sokadik próbálkozás után se legyen megfelelő állagú a kedvenc köreted.
De mi lenne, ha azt mondanám, hogy a Brit's Cookin' tippjének köszönhetően most már tudjuk, hogy létezik egy egylépéses összetevő − a mexikói crema −, amely egyszerre ad fanyar ízt és garantálja a tökéletes krémes textúrát a krumplipürében? Nem hiszed? Próbáld ki!
Mi az a mexikói crema?
A mexikói crema, más néven crema fresca, magas zsírtartalmú tejszín és író keverékéből készül. A tejfölhöz hasonlóan zamatos, de magasabb a zsírtartalma, sós az íze, és hígabb, folyékonyabb állagú − így képlékeny, önthető összetevő, amely nem alvad meg könnyen. A crema általában olyan ételek feltétjeként használatos, mint a csirkés flautas, steak taco , és csirkés enchilada.
Hogyan keverd bele a mexikói cremát a burgonyapürébe?
Készítsd elő a burgonyát: Hámozd meg és vágd apró darabokra a választott burgonyát. Szemléltetésképp mi 3 közepes méretű burgonyát használunk.
@britscookin Creamy Mashed Potatoes! #mashedpotatoes #garlicmash #potatoes #steaksides #foodtiktok #louisianacheck #PrimeDayDreamDeals ♬ original sound - britscookin
Főzd meg a burgonyát: Tölts meg egy lábast körülbelül félig vízzel. Add hozzá a burgonyadarabokat, és forrald fel a vizet. Amikor a víz felforrt, adj hozzá sót és leves alaplét (vagy egy húsleveskockát), és főzd addig, amíg a burgonyadarabokat villával könnyen át lehet szúrni. Szűrd le a burgonyát, tedd vissza a lábasba, és tedd félre.
Olvaszd fel a vajat és a tejet: adj hozzá „egy kis" tejet − körülbelül fél decit. Keverd össze, amíg a tej átmelegszik, de nem alvad meg.
Add a vaj/tej keveréket a burgonyához: Öntsd a vaj/tej keverék körülbelül felét a főtt burgonyához a lábasba.
Pürésítsd a burgonyát: Egy krumplinyomó vagy egy nagy villa segítségével pépesítsd a burgonyát, amíg el nem éred a kívánt állagot. Ha szükséges, adj hozzá további vaj/tej keveréket.
Keverd bele a crema-t: Adj hozzá körülbelül 80 ml crema-t, és alaposan keverd a burgonyához. Ízlés szerint adj hozzá még crema-t, sót és fekete borsot. A tetejére még több borsot és néhány apróra vágott metélőhagymát szórj, és kész is!
Forrás: Kitchn
Nyitókép: Shutterstock