Martha Stewart sült burgonya receptjénél nincs finomabb - ez a titka
Martha Stewart Instagram-oldalán osztotta meg egy módszerét, amivel ellenállhatatlanul finomra süti a burgonyát.
A tévés szakács és receptkönyvszerző Instagram-oldalán árulta el, hogy a tökéletes sült burgonya titka a krumpli típusában rejlik. Persze az elkészítés sem mindegy, de fontos, hogy melyik típusú burgonyát emeljük le a boltok polcairól.
Ez is érdekelhet: Ez a fűszer a te konyhádból is hiányzik, pedig nagyon egészséges
Így készítsünk sült burgonyát Martha módra
A lényeg a burgonya fajtáján van. Martha pedig azt javasolja, hogy főként Yukon gold burgonyából készítsünk héjában sült krumplit.
Keressünk ebből a fajtából közepes méretű burgonyákat. Mossuk meg őket és töröljük le a nedvességet róla. Ezután ne szúrjuk és olajozzuk meg, ahogyan azt amúgy tennénk. Tegyük a burgonyákat a sütő középső rácsára. Martha utasítása szerint hagyjuk 90 percig 165 fokon sülni őket anélkül, hogy megszurkálnánk őket.
„Ebéd. Általában nem sütünk nagy Yukon gold burgonyát, de tegnap kevertem egy párat néhány nagy Idaho burgonyával, és lassan sütöttem őket 165 fokon másfél órán keresztül. Amikor kivesszük őket a sütőből, vegyük fel mindegyik krumplit, és dobjuk őket a pultra, éppen csak annyira, hogy a belseje felszakadjon és felpelyhesedjen, anélkül, hogy a héja teljesen felszakadna. Nyissuk ki az ujjainkkal, és kenjük meg vajjal. Sózzuk és borsozzuk. Az apróra vágott kapor vagy petrezselyem is szépen illik hozzá. Fogyasszuk melegen”
– tanácsolta Martha Instagram-oldalán.
Nyitókép: Mahmoud Fawzy on Unsplash