Összehajtogatott törölközők egymáson

Teljesen rosszul mossuk a törölközőinket - így kellene tisztítanod őket valójában

Van egy helyes módja a mosásnak, és valószínűleg nem aszerint járunk el.

Ha ránézünk egy régebbi törölközőnkre, valószínűleg azt tapasztaljuk, hogy az kicsit merev és durva tapintású lett a sok használat következtében. Nem az a finom, puha érintésű anyag, amit például a szállodákban kapunk az utazások során.

De még nem kell kidobni őket! Lucy Ackroyd, a Christy törölközőtervezője megosztotta a legjobb tippjeit a törölközők helyreállításához, és ahhoz, hogyan mossuk ki őket megfelelően.

A leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy egy hatalmas adag törölközőt mosnak ki együtt. Ackroyd arra figyelmeztet, hogy soha ne terheljük túl a gépet, mivel a törölközőknek hely kell, hogy lélegezzenek és keringjenek, így a tér lehetővé teszi, hogy megfelelően kiöblítsék és felbolyhosítsák őket.

Általában 40 fokon mossuk a törölközőket, mivel ennél magasabb hőmérsékleten túl gyorsan elhasználódhatnak, tanácsolja Ackroyd.

„Ha túl sokat próbálsz belegyömöszölni, a végén egy összecsomósodott kupacot kapsz, amiben mindenütt nedvességi zsebek vannak, ami karcos, merev törülközőkhöz vezet.”

Az pedig magától értetődő, hogy a színeket csoportosítsuk, de Ackroyd azt javasolja mellé, hogy a törölközőket csak egymással együtt mossuk, hogy a szálak ne kerüljenek át más ruhákból. Bár azt hihetjük, hogy a törölközőinket csikorgóan tisztává tesszük azzal, hogy forró mosógépbe tesszük őket, ez hosszú távon valójában károsíthatja őket.

Azzal nincs probléma, ha időnként 60 fokon is kimossuk őket, hogy eltávolítsuk az esetlegesen felhalmozódó olajokat és baktériumokat, de ne mindig.

Ackroyd azt is elárulta, hogy a törülközőket fel kell rázni, hogy a legjobbat hozzák ki belőlük, mosás előtt és után egyaránt. Ez segít megnyitni a szálakat, így a mosószer minden pórusba bejut, és szuper tisztává teszi őket.

A mosógépből való kikerülés után pedig ismét rázzuk meg őket, mivel ez ismét fellazítja a szálakat, és a törölközőink szuper bolyhosak és plüss hatásúak lesznek.

Ackroyd utolsó tippje, hogy soha nem szárítsuk a törölközőinket a radiátoron, mivel az durva felületet eredményez, pontosan azt, amit el akarunk kerülni.

Ehelyett azt tanácsolja, hogy váltogassuk a szárítógépes szárítást és a szabad levegős szárítást, ha tehetjük.

(Sun)

Nyitókép: Shutterstock