Bolognai spagetti

Ez a baja az olasz séfeknek a bolognai spagettivel

Olasz szakácsok egy csoportja arra figyelmeztet, hogy sok turista nagyon nagy hibát követ el, amikor az országban ételt rendel.

Olasz szakácsok egy csoportja összefogott, miután azt sérelmezte, hogy a turisták „mindent rosszul csinálnak”, amikor ott nyaralnak.

A kulináris összefogásban részt vesz Ettore Bocchia, a Comói-tó Grand Hotel Villa Serbelloni executive séfje, a londoni La Mia Mamma étteremlánc több szakácsa, valamint Lorenzo Nigro, a Battersea-i Archway étterem főszakácsa.

A séfek a MailOnline-nak beszéltek arról, hogy mit gondolnak a tipikus turisztikai szokásokról.

A sérelmek listáját a spagetti bolognai vezeti. A séfek azt állítják, hogy a turisták hitelességgel kapcsolatos elvárásai meghiúsulnak az olyan gyakorlatok miatt, mint például a tészta húsgombóccal való kombinálása, vagy akár a kanál és és a villa használata az étel elfogyasztásához.

„Olaszországban első fogásként spagettit, majd főételként húsgombócot eszünk, de nem együtt – ez inkább olasz-amerikai dolog”

– mondta Nigro.

A kulináris vétségek itt még nem érnek véget. Bár a pepperónis és fűszeres pizzák mindenütt jelen vannak a brit és az amerikai éttermekben, a séfek azt javasolják, hogy meneküljünk, ha ilyen típusú ételeket látunk egy olasz étteremben, mivel az kicsit sem autentikus.

A sokak által hagyományos kolbászos pizzaként ismert pizza helyes elnevezése diavola, amely olaszul ördögöt jelent, ez a fűszeres ízre utal.

„Nagyra értékeljük az összetevők természetes ízét. Tehát minél egyszerűbb, annál jobb”

– magyarázta Bocchia.

A szakácsok szerint a cappuccino fogyasztása reggelire és a Caesar saláta ebédre szintén fájó pont, de mindet veri a fokhagymás kenyér.

Bár ez a finom falat mindenképpen a házi tészták kedvenc köretének számít, a séfek szerint az szigorú értelemben véve nem olasz eredetű, hanem valószínűleg az amerikai-olasz kultúrából bukkant fel.

Ez is érdekelhet: Úgy tűnik, a legjellegzetesebb olasz étel mégsem olasz származású

„Mindig ragaszkodjunk ahhoz, amit a régióban helyben termelnek ki, és próbáljunk ki minél több ételt”

– hangsúlyozta Nigro-

Azoknak, akik autentikus étkezési élményt keresnek, a séfek azt javasolják, hogy az Instagramon keressék a ristorante kifejezést a város nevével együtt, ahová látogatnak.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock