
Nyári vegán vitaminbomba: csicseriborsó-zöldséges curry
Hozzávalók
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 lilahagyma, vékonyan felszeletelve
- 1 piros paprika, vékonyan felszeletelve
- 1 evőkanál friss gyömbér, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kis fej karfiol, falatnyi virágokra vágva
- 2 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 3 evőkanál vörös curry paszta
- 400 g kókusztej
- 1 lime, félbevágva
- 800 g csicseriborsó
- 250 g fagyasztott borsó
- kóser só és frissen őrölt fekete bors
- Párolt rizs a tálaláshoz (opcionális)
- 4 g apróra vágott friss koriander
- 4 újhagyma, vékonyan felszeletelve
Elkészítés
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és pároljuk majdnem puhára, körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pároljuk, amíg illatos nem lesz, kb. 1 percig.
2. Adjuk hozzá a karfiolt, és jól forgassuk össze.
3. Keverjük bele a chiliport, a koriandert és a vörös currypasztát, és főzzük, amíg a keverék karamellizálódni kezd, kb. 1 percig.
4. Keverjük bele a kókusztejet, és közepesen alacsony hőfokon forraljuk fel a keveréket. Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk tovább, amíg a karfiol megpuhul, kb. 8-10 percig.
5. Vegyük le a fedőt, és facsarjuk a lime levét a currybe, majd jól keverjük össze. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a borsót, sózzuk és borsozzuk, majd forraljuk vissza a keveréket.
6. Tálaljuk rizzsel. Minden adagot 1 evőkanál korianderrel és 1 evőkanál újhagymával díszítsünk.
(Purewow)
Nyitókép: Shutterstock