Indiai fűszeres csicseriborsó curry rizzsel és naan kenyérrel serpenyőben

Nyári vegán vitaminbomba: csicseriborsó-zöldséges curry

Félóra alatt elkészíthető, thai ihletésű étel a meleg, nyári napokra.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 lilahagyma, vékonyan felszeletelve
  • 1 piros paprika, vékonyan felszeletelve
  • 1 evőkanál friss gyömbér, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kis fej karfiol, falatnyi virágokra vágva
  • 2 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 3 evőkanál vörös curry paszta
  • 400 g kókusztej
  • 1 lime, félbevágva
  • 800 g csicseriborsó
  • 250 g fagyasztott borsó
  • kóser só és frissen őrölt fekete bors
  • Párolt rizs a tálaláshoz (opcionális)
  • 4 g apróra vágott friss koriander
  • 4 újhagyma, vékonyan felszeletelve

Elkészítés

1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és pároljuk majdnem puhára, körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pároljuk, amíg illatos nem lesz, kb. 1 percig.

2. Adjuk hozzá a karfiolt, és jól forgassuk össze.

3. Keverjük bele a chiliport, a koriandert és a vörös currypasztát, és főzzük, amíg a keverék karamellizálódni kezd, kb. 1 percig.

4. Keverjük bele a kókusztejet, és közepesen alacsony hőfokon forraljuk fel a keveréket. Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk tovább, amíg a karfiol megpuhul, kb. 8-10 percig.

5. Vegyük le a fedőt, és facsarjuk a lime levét a currybe, majd jól keverjük össze. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a borsót, sózzuk és borsozzuk, majd forraljuk vissza a keveréket.

6. Tálaljuk rizzsel. Minden adagot 1 evőkanál korianderrel és 1 evőkanál újhagymával díszítsünk.

(Purewow)

Nyitókép: Shutterstock