Egy nő integet egy másik nőnek, aki elfordul tőle

Így ismerheted fel, ha valaki már nem akar a barátod lenni

A barátságok elengedhetetlen részei az életünknek és kulcsfontosságúak az élettel való elégedettségünk szempontjából. Egy-egy barátság szorosabb kapcsolatot jelenthet akár a családi kötelékeknél is. Azonban ahogyan a legjobb családokban, úgy a legjobb barátságokban is előfordulnak viták.


A viták azonban teljesen normális részét képzik a kapcsolatoknak, sőt, azt kell mondjuk, hogy szükségünk is van rájuk az egészséges építkezéshez. De mikor van szó ártatlan vitáról, és mikor próbál meg a másik végleg leépíteni minket?

Szerencsére ennek is vannak jelei, mi pedig most el is mondjuk, hogy mik azok!

1. Lassan leépít

Ha a barátod egyre kevesebbet ér rá veled beszélni és találkozni és már kellemetlennek érzed, hogy mindig te keresed őt, akkor rossz hírünk van: elkezdte a lassú leépítést. Ilyenkor a másik fél általában arra apellál, hogy előbb-utóbb biztosan megunod, hogy mindig te keresed őt, és hogy soha nem ér rá találkozni, így magadtól fogsz kihátrálni a barátságból.

2. Hideggé válik

Amikor azt érzed, hogy a barátod hideggé vált, és már nem is igazán érdekli, hogy mik történnek veled a mindennapokban, akkor valószínűleg megakarja szakítani veled a kapcsolatot. Egy őszinte barátságban ugyanis nem egyoldalú az érdeklődés.

3. Szándékosan bánt

Ha azt érzed, hogy a barátod szinte kifordult magából és durván, bántóan bánik veled, akkor ez is egy elég biztos jele annak, hogy már nem szeretné a jövőben a társaságodat.

4. Kifogásokat keres

Ó, ebben profik azok az emberek, akik már nem akarnak valakivel barátkozni. Kreatívabbnál kreatívabb kifogásokat vagyunk képesek gyártani csak azért, hogy egy illetőt ne kelljen soha többé látnunk.

5. Ghostingol, azaz eltűnik

Amikor valaki ghostingol, vagyis szellemé válik és eltűnik a föld felszínéről, akkor azzal igazából nem túl kedves módon azt próbálja az értésünkre adni, hogy nem kíváncsi ránk és többet nem akar beszélni se velünk.


Érdemes tehát ezekre a jelekre figyelnünk és ha tapasztaljuk őket, megkérdezhetjük esetleg a másik felet, hogy tettünk-e valamit, amiért elkezdte leépíteni a barátságunkat. Ha nem kapunk érdemben választ, akkor pedig jobb, ha elengedjük, hiszen ilyen "barátra" biztosan nincs szükségünk.


Nyitókép: Shutterstock