Villányi borélmények a legmagasabb szinten

Villányi borélmények a legmagasabb szinten

Különleges borkóstolót tartottak a VIRTU Restaurantban.

A magyar borkultúra elhivatott szereplői egyedülálló szakmai összefogást hoztak létre a Magyar Sommelier Club és a Villányi Borvidék 12 partner pincészetének részvételével. A programsorozat célja, hogy a Villányi borvidék prémium borait közelebb hozza a szakma és a borkedvelő közönség számára, elősegítve a hazai borkultúra fejlődését.


A sorozat első eseménye 2025. március 11-én valósult meg, 128 méter magasan, a MOL Campus 28. emeletén található VIRTU Étteremben, amely nem csupán gasztronómiai kiválóságáról, hanem lenyűgöző panorámájáról is ismert. Az étterem hitvallásában kiemelten fontos a magyar gasztronómia és hozzá kapcsolódó borkultúra, így méltó helyszínéül szolgált a Villányi borritkaságok bemutatójának.

A sétálókóstoló során nyolc kiemelkedő villányi pincészet mutatta be borait a "Magnumok és érlelési variációk" témájában, lehetőséget biztosítva 32 bor megkóstolására. A rendezvényen részt vevő borászatok:

  • Bock Pince
  • Gere Attila Pincészete
  • Gere Tamás & Zsolt Pincészete
  • Malatinszky Kúria
  • Koch Csaba Villány
  • Polgár Pincészet
  • Sauska
  • Teleki

A Magyar Sommelier Club és a Villányi Borvidék összefogása keretében az év során további három tematikus borkóstolót szerveznek, amelyek során mindig újabb szempontból ismerhetik meg a vendégek a borvidék sokszínűségét. Az eseménysorozat csúcspontjaként egy nagyszabású bor-gasztronómiai rendezvény formálódik, ahol a villányi borok mellett Budapest és Villány vezető éttermei is bemutatkoznak.

A programsorozatról és a további eseményekről hírlevélben folyamatosan értesülhetnek, így a VIRTU Étterem és a Magyar Sommelier Club kommunikációs csatornáit is érdemes követni.

A Villányi Borvidék eseményei, borai kiemelt jelentőséggel bírnak a Virtu Étterem kínálatában, illetve programjai között. Lehetőséget teremtenek kisebb, máshol nem elérhető villányi borritkaságok kóstolására, valamint nagyszabású borvacsorák helyszínéül is szolgálnak.

A következő esemény 2025. április 25-én kerül megrendezésre Bock József és Bock Valér prezentációjában.