Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral

Megújult ételekkel, megszokott minőséggel vár a Zazie Bistro

A tavaly megnyitott, Bíró Dániel által vezetett Zazie nyári étlapján is jól látszik, hogyan fér meg egymás mellett a magyar gasztronómiai értékek ápolása és a fúziós elemekkel tarkított nemzetközi konyha beemelése.

Természetesen, nem kell aggódni, a jól megszokott, a magyar gasztronómiai értékeket megőrző, ikonikus fogások maradtak, így a gulyáslevest, préselt csirkecombfilét, hortobágyi palacsintát, rántott sertéskarajt vagy madártejet fogyasztani vágyóknak is lesz mit választania.

„A gasztronómiai plusz és az áttörő ízek nálunk mindig meglesznek. Az új étlapon azt szeretném megmutatni, hogy hogyan gondolkodom annak kapcsán, milyen is az igazán jó étel. Mára belaktuk a helyet, komfortosan érezzük magunkat a saját konyhánkban, úgyhogy ideje volt, hogy az ételek kapcsán kilépjünk egy kicsit a kezdeti komfortzónánkból és megmutassuk kik is vagyunk úgy igazán”

mondta el Bíró Dániel séfa Hamu és Gyémántnak.

Bíró, aki korábban két Michelin-csillagos étteremben is dolgozott, fúziós elemekkel tarkított magyaros kreációin érezni, hogy több ország esszenciáját szívta már magába édesapja, Bíró Lajos mellett töltött évei alatt. Ételeiben nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok, mint a friss kamillavirág, zöldolaj, fekete fokhagymakrém, meggy coulis, pattogtatott vadrizs, abált kacsanyelv, csillagánizs, kakukkfű olaj, mangold, marokkói citrom, tempurált medvehagyma, pirított mogyoró vagy éppen a málnapor.

\u0170z\u00f6tt \u0151z carpaccio feketeerdei gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Zazie Bistro & Bar

A főfogások mellett a desszertek is megújultak Nagy Gergő cukrászmesternek köszönhetően, aki a klasszikus fanta szeletnek adott új köntöst jaffa szelet formájában; a kakaós piskóta alapra narancshéjból készült sorbet, pattogós-csokis cukorka és túróhab réteg került, melyen narancsos-fantás gélkockák pihennek.

„Semmi másra nem vágyom, mint hogy a konyhában legyek. Jó hangulatban, mosolygós kollégákkal dolgozom, az embereim már évek óta jönnek velem. Kora reggeltől estig nyitva vagyunk, és egész nap érdekesnek kell lennünk. Ez óriási kihívás, de úgy érzem, hogy végre a helyemen vagyok”

fogalmazott a séf.

A pimasz és szexi Zazie-ba a nap bármely pontján érdemes beülni, akár egy kiadós reggeli, egy könnyed ebédmenüre vagy éppen egy koktélszürcsölős vacsorára vágyunk, hétfőtől szombatig– akár bent, akár az újonnan megnyitott teraszon.

Nyitókép: Zazie Bistro & Bar