Bőrönd a vasútállomás peronján

Így akadályozhatod meg, hogy eltűnjön a bőröndöd

Óva intik a turistákat attól, hogy kizárólag a nyomkövető eszközökre hagyatkozzanak annak érdekében, hogy poggyászuk ne vesszen el.


Sokan már GPS-nyomkövetőt tesznek a feladott poggyászukba, hogy könnyen megtalálják, ha az eltűnik a szállítás során.
A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez a módszer nem túl biztos, és még a nyomkövetővel együtt is történhetnek balul elsült dolgok.

Az egyik fő probléma az, hogy a tolvajok már tudják, hogy figyelniük kell a GPS-es eszközöket. Gyakran átnézik a táskákat, és eldobnak mindent, amit potenciális GPS-eszköznek ismernek fel, és ezzel megtévesztik az utasokat a poggyászuk földrajzi helyzetéről.

A Seattle Times ezért arra figyelmeztette az embereket, hogy a címkék nem mindig akadályozzák meg a táskák eltűnését.

A poggyászkövető hasznos, ha a táskák eltévednek, de nem lopásgátló eszközök, figyelmeztet rá Kevin Coffey, a Los Angeles-i rendőrség korábbi nyomozója és Mike Millerson, túlélési szakértő.

„A poggyásztolvajok okosak, és eltávolíthatják vagy kikapcsolhatják a nyomkövetőket, miközben ellopják a táskákat. Ha tehát egy légitársaságra bízza a poggyászát, és az rossz kezekbe kerül, az AirTag valószínűleg használhatatlan lesz.”

A szakértők azt tanácsolják mindenkinek, aki poggyászkövetővel rendelkezik, hogy használjunk kevésbé felismerhető márkájú készüléket, így a tolvajok nem fogják felismerni, hogy mi az, ha a poggyászunkban turkálnak.

Emellett azt is ajánlják, hogy kerüljük a kifejezetten a GPS-nyomkövető tárolására kialakított zsebeket vagy rekeszeket, mivel így sokkal könnyebb azt megtalálni. Ehelyett bontsuk ki a belső bélést, és ragasszuk be egy szövetlap alá.

Van még néhány más módja is annak, hogy ne tűnjön el a poggyászunk repülés alatt, amihez nem szükséges a technológia. Az egyik ilyen módszer, hogy csak kézipoggyásszal repülünk, és amennyire csak lehet, kerüljük a csatlakozásokat. Egy légiutas-kísérő a Sun Online Travelnek elmondta, szerint ez a két legjobb módja annak, hogy az utasok növeljék esélyeiket arra, hogy csomagjaik biztonságban eljussanak a célállomásra.

Az átszállások megduplázzák a poggyász eltűnésének kockázatát, tette hozzá.

Hálás lesz, amikor leszáll, hogy nem kell másik járatot elérnie, és nem kell aggódnia, hogy eltűnik a csomagja. Ha teheti, válassza a közvetlen járatokat - még ha ez egy kicsit többe is kerül, ígérem, megéri. A feladott poggyászok nélküli repülés valószínűleg a legjobb módja annak, hogy minimalizáljuk ezt a kockázatot. Ha az utazás minden szakaszában felelős a poggyászáért, akkor csak magát hibáztathatja, ha az eltűnik. A csak kézipoggyásszal való repülés azt is jelenti, hogy leszálláskor nem kell örökké sorban állni a poggyászkiadásnál. Mindenki jól jár.”

Nyitókép: Shutterstock