A legjobb magas fehérje- és rosttartalmú reggeli – recept
augusztus 10., 2025  ●  Gasztronómia  ●  in.hu

A legjobb magas fehérje- és rosttartalmú reggeli – recept

A spenótos-sajtos-tojásos quesadilla 15 perc alatt elkészül, rendkívül finom és tele van tápláló összetevőkkel.

A magas minőségű fehérjével teli tojás tartós energiaforrást biztosít, amely teltségérzetet és jóllakottságot ad, emellett olyan alapvető tápanyagokat is tartalmaz, mint a B12-vitamin és a kolin, amelyek mindkettő támogatja az agy egészségét. Az ízletes quesadillák tápértékét avokádószeletekkel emelik, amely jó zsírokban és rostokban gazdag, így növeli a jóllakottságot, miközben krémes ízt ad az ételnek. 

Ennek a quesadilla receptnek az egyik legjobb tulajdonsága a sokoldalúsága. Kiváló alapanyagot nyújt a különféle színes zöldségek, mártások és fűszernövényekhez, így a quesadillát bármilyen ízléshez vagy étrendi preferenciához igazíthatjuk, vagy felhasználhatjuk a hűtőszekrényében található alapanyagokat. Ha van egy kis időnk, pirítsunk meg néhány paprikát vagy spenótot vagy vágjunk fel néhány friss paradicsomot, és szórjuk a tetejére. Ha szeretjük a fűszeres ételeket, egy kis salsa vagy csípős szósz még izgalmasabbá és ízletesebbé teszi az ételt.

A receptben szereplő ízek és textúrák sokszínűsége minden falatot élvezetessé tett, és a fehérje, az egészséges zsírok és a rostok keverékének beépítésével biztosítani tudjuk a szervezetnek a tartós energiaforrást. 

Hozzávalók:
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj, felosztva
  • 240 g spenót
  • 2 kukori tortilla
  • 4 evőkanál reszelt cheddar sajt, felosztva
  • 1 nagy tojás
  • ¼ avokádó, szeletelve
  • Csípős szósz (opcionális)
Elkészítés:

1. Melegítsünk fel 1 teáskanál olajat egy kis teflon serpenyőben közepes-magas lángon. Adjuk hozzá a spenótot, és kevergetve főzzük, amíg meg nem fonnyad, körülbelül 1 percig. 

2. Tegyünk 1 tortillára 2 evőkanál sajtot, a spenótot és a maradék 2 evőkanál sajtot, majd fedjük le a másik tortillával.

3. Melegítsük fel a maradék 1 teáskanál olajat a serpenyőben közepes-magas lángon. Adjuk hozzá a quesadillát, és főzzük, egyszer megfordítva, amíg ropogós nem lesz, körülbelül 4 percig. Tegyük egy tányérra.

4. Törjük bele a tojást a serpenyőbe, és főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul, körülbelül 4 percig. Tegyük a quesadillára a tojást és az avokádót. Tálaljuk forró szósszal, ha szeretnénk.

Nyitókép: Reggelit készítő család/ORION PRODUCTION/Shutterstock
szeptember 24., 2025  ●  Gasztronómia

Diána hercegné már azelőtt imádta ezt a reggelit, mielőtt…

szeptember 25., 2025  ●  Gasztronómia

3 konyhai alapszabály, amit először tanítanak meg a…