TOP 3 budapesti étterem, ahol berobbantak a nyári fogások
július 23., 2025  ●  Gasztronómia  ●   in.hu

TOP 3 budapesti étterem, ahol berobbantak a nyári fogások

A nyár nemcsak az utazás és a szabadság időszaka, hanem az év egyik legizgalmasabb kulináris szezonja is. A friss zöldségek, gyümölcsök, könnyed textúrák és élénk ízek ilyenkor kerülnek igazán reflektorfénybe a tányérokon. Három budapesti étterem különösen kitett magáért az idei nyárra, frissesség, kreativitás és élményt hozva minden falatba.

Zazie Bistro & Bar - új séf, új lendület
TOP 3 budapesti étterem, ahol berobbantak a nyári fogások
Fotó: ZAZIE Bistro

A Michelin-ajánlott étterem új séfje, Endrész-Nagy Tamás stílusosan friss, mégis karakteres fogásokkal nyitotta meg a szezont. A MOL Campus földszintjén található étterem konyhafőnöke a sváb örökségéből hozott precizitással, a hagyományok tiszteletével és kortárs szemlélettel alakította át a Zazie konyháját. Fiatal kora ellenére már otthonosan mozog a magyar gasztronómia különböző világai között: a vidéki vendéglátás családias közegétől a fine dining kifinomultságáig sokféle konyhát és stílust megismert. Most a magyar konyhához való személyes kötődését viszi tovább, miközben a Zazie-ban saját, letisztult ízvilágát formálja. A nyári étlap igazi „comfort fine dining” élményt kínál, ahol a grillezett kacsamáj marinált barackkal, puffasztott hajdinával és barackos hollandi habbal kerül tányérra. A vegán padlizsánkrém, a palóc marha Zazie módra és a pistacchio & pomodoro rigatoni - mely selymes paradicsomkrém, burrata és pisztácia pesztó házasságából jött létre – igazi felüdülés az étterem étlapján, míg a superfood és a krémes kecskesajt saláta könnyed nyári fogásként szolgál a kánikulában.

VIRTU Restaurant
TOP 3 budapesti étterem, ahol berobbantak a nyári fogások
Fotó: VIRTU Restaurant

A Michelin-ajánlott VIRTU Restaurant nyári menüje Lendvai Levente séf jóvoltából a könnyedséget és eleganciát állítja középpontba. A pazar panoráma mellett most friss halak, szezonális zöldségek és légies desszertek hódítanak. Lendvai Álomszép névre hallgató salátájába például az éppen nyíló ehető virágok – például lila harangvirág, hagymavirág, búzavirág, büdöske vagy árvácska – kerülnek a friss római saláta, rukkola, narancsos dresszing és pirított rák vagy málnás kecskesajt mellé. Dunától a tengerig keszthelyi tokhalból, grillezett polipból, tengeri süllőbő vagy grillezett homárból is választhatunk, míg az élmény megkoronázásaként áfonyás pavlovát kérhetünk fekete tea chantillyvel és yuzu zselével.

Grumpy Budapest
TOP 3 budapesti étterem, ahol berobbantak a nyári fogások
Fotó: Grumpy Budapest

A Grumpy nemcsak koktéljairól híres – a nyári étlap is merészen friss, könnyed és közönségkedvenc fogásokat sorakoztat fel. A belvárosi nyüzsgés szívében, mégis zöld oázis hangulatban lehet élvezni az étkezést a letisztult, ugyanakkor bohém enteriőrben. A barátságos hangulat miatt ez a legnépszerűbb külföldiek által is jegyzett és előszeretettel látogatott brunchozó Budapesten, ahol egész nap dúskálhatunk a reggeli finomságokban. Változatos tojásételek, toastok, angol reggeli és hiteles szakértők szerint a város egyik legfinomabb pisztáciás croissantja csábítja a betérőket. Ha valaki pedig mégsem csak reggelire vágyik, akkor kihagyhatatlan az étterem alapítója, Ispán Szilvia házi receptje alapján készülő fantasztikus rakott krumpli, de találnak kedvükre valót a salátázni, vagy keleties ízekre vágyók is, sőt nyáron napi menüvel is készülnek a turisták és a környéken sétálgatók számára.

Nyitókép: VIRTU Restaurant