Az alábbi mennyei mártás technikailag desszert, de miért ne fogyaszthatnánk reggelire is?
„Lehet, hogy ez a desszertek fejezetébe tartozik, de mindenképpen felszolgálhatod villásreggelire”
– javasolja Sonali Shah képzett séf és food stylist.
„Az epret és a rózsát cseréld le málnára és vaníliára, ha szeretnéd, de adj hozzá egy csipetnyi cukrot, ha így teszel.”
Hozzávalók (2 adaghoz)
Elkészítés
1. Rendezzük el az epret egy kis sütőtálban, és csorgassuk meg a rózsasziruppal.
2. Süssük előmelegített sütőben, 200 °C (180°C-on, ha légkeveréses, gáztűzhelynél pedig 6-os fokozaton) nyolc-tíz percig, vagy amíg az eper megpuhul, de még tartja a formáját. Ha kész, tegyük félre hűlni.
3. Közben a kókusztejet tegyük egy tálba és botmixerrel addig verjük, amíg lágy habcsúcsok nem képződnek. Alternatívaként használhatunk elektromos kézi habverőt is.
4. Tálaljuk a felvert kókuszmártást az eperrel körítve, és csorgassuk meg a tányérból maradt rózsasziruppal. A tetejére apróra vágott pisztáciát szórjunk.
Ez is érdekelhet: 7 furcsa ételpárosítás, ami valójában jól működik együtt
Nyitókép: Shutterstock