
Készítsd el te is Harry Potter kedvenc italát!
Aki már járt az Universal Studios varázslóvilágában, tudja, milyen különleges élmény végigsétálni a Harry Potter forgatási helyszínein. Az interaktív pálcaválasztás Mr. Ollivandernél, a Roxfort-kastélyban rejlő hullámvasút vagy a Abszol út nyüzsgése mind-mind életre keltik a könyvek és a filmek világát. Ám addig nem igazi a kaland, amíg meg nem kóstoltuk meg a híres vajsört. Szerencsére nem kell Floridáig utaznunk, hogy kipróbáljuk a krémes, karamellás italt, az alábbi receptet otthon is könnyen elkészíthetjük – és az íze meglepően közel áll az eredetihez.
A vajsör a Harry Potter-univerzum egyik legismertebb itala, amelyet J. K. Rowling író többször is megemlít a könyvekben. Az élményparkban többféle változatban kínálják: forrón, hidegen vagy fagyasztva, sőt már vajsör ízű fagylalt és fudge (amerikai lágy tejkaramella, amelyet cukor, vaj és tej összekeverésével készítenek) is létezik. A legnépszerűbb mégis a hideg, szénsavas verzió, amelyet édes hab koronáz – ez adja azt a különleges, vajkaramellás-boros ízt, amit a rajongók imádnak. Íme, hogy készíthetjük el otthon a különleges italt!
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 250 ml krémszóda (a Dr. Pepper árul ilyet, de 300 ml víz, 250 g fehér cukor és 2 teáskanál vanília kivonattal otthon is készíthető)
- 250 ml szénsavas víz
- 2 evőkanál vajkaramella-szirup
- 2 evőkanál tejszínhab
- 2 evőkanál karamellszirup
- 1 csipet só

Elkészítés:
-
Egy nagy bögrében vagy korsóban keverjük össze a krémszódát, a szénsavas vizet és a vajkaramella-szirupot.
-
Egy külön tálban dolgozzuk össze a tejszínhabot, a karamellszirupot és a sót.
-
A habos karamellt kanalazzuk a hűtött ital tetejére.
-
Fogyasszuk Harry Potter-filmmaraton közben – talpas pohárban.
Tipp: ha gyors megoldást szeretnénk, a tejszínhabos réteget helyettesíthetjük kávéhabbal is. A felnőtt verzióhoz adjunk hozzá egy korty fehér rumot vagy whisky-t – így lesz igazán varázslatos az italunk.