
Egy frissítő tequilakoktél, amit egész nyáron képesek lennénk szürcsölgetni
Ha szeretjük az Aperol Spritzet, különösen nyáron, az alábbi, frissítő változat is tetszeni fog.
Az alábbi recept a klasszikus paloma továbbfejlesztése, amely hagyományosan tequilával és grapefruit szódával készül. Az Aperol egy csipetnyi édességet, enyhe kesernyésséget és a jellegzetes naplemente-narancs színt kölcsönöz az italnak, a grapefruitlé pedig friss ízt ad neki.
- 2 teáskanál kóser só
- 1 közepes lime
- jég
- 6 cl frissen facsart piros vagy rózsaszín grapefruitlé
- 3 cl blanco (ezüst) tequila
- 3 cl Aperol
- 1/4 teáskanál agavé nektár vagy egyszerű szirup
- 6 cl hideg szódavíz vagy ásványvíz
- Grapefruit szelet, a díszítéshez
1. Egy kis lapos tányéron egyenletesen oszlassunk el teáskanál kóser sót.
2. Vágjunk félbe 1 közepes méretű lime-ot. Az egyik feléből vágjunk le egy cikkelyt, amivel futtassuk végig egy pohár peremét. Forgassuk a poharat a sóba, hogy bevonja a peremet, majd töltsük meg a poharat jéggel.
3. Facsarjuk le a lime-darabokat, és tegyük egy koktél shakerbe. Adjuk hozzá a grapefruitlevet, a tequilát, az Aperolt és az agavé nektárt. Töltsük meg a shakert félig jéggel, zárjuk le, és rázzuk addig, amíg a shaker külseje nagyon fagyos nem lesz, körülbelül 20 másodpercig.
4. Öntsük egy szűrőn keresztül a pohárba, majd töltsük meg a szódával és díszítsük egy grapefruitszelettel.
(Kitchn)
Neked is ki kell próbálnod az Aperol Spritz őszi változatát!