Egy frissítő tequilakoktél, amit egész nyáron képesek lennénk szürcsölgetni
június 21., 2025  ●  Gasztronómia  ●   in.hu

Egy frissítő tequilakoktél, amit egész nyáron képesek lennénk szürcsölgetni

Ha szeretjük az Aperol Spritzet, különösen nyáron, az alábbi, frissítő változat is tetszeni fog.

Az alábbi recept a klasszikus paloma továbbfejlesztése, amely hagyományosan tequilával és grapefruit szódával készül. Az Aperol egy csipetnyi édességet, enyhe kesernyésséget és a jellegzetes naplemente-narancs színt kölcsönöz az italnak, a grapefruitlé pedig friss ízt ad neki. 

Hozzávalók:
  • 2 teáskanál kóser só
  • 1 közepes lime
  • jég
  • 6 cl frissen facsart piros vagy rózsaszín grapefruitlé
  • 3 cl blanco (ezüst) tequila
  • 3 cl Aperol
  • 1/4 teáskanál agavé nektár vagy egyszerű szirup
  • 6 cl hideg szódavíz vagy ásványvíz
  • Grapefruit szelet, a díszítéshez
Elkészítés:

1. Egy kis lapos tányéron egyenletesen oszlassunk el teáskanál kóser sót.

2. Vágjunk félbe 1 közepes méretű lime-ot. Az egyik feléből vágjunk le egy cikkelyt, amivel futtassuk végig egy pohár peremét. Forgassuk a poharat a sóba, hogy bevonja a peremet, majd töltsük meg a poharat jéggel.

3. Facsarjuk le a lime-darabokat, és tegyük egy koktél shakerbe. Adjuk hozzá a grapefruitlevet, a tequilát, az Aperolt és az agavé nektárt. Töltsük meg a shakert félig jéggel, zárjuk le, és rázzuk addig, amíg a shaker külseje nagyon fagyos nem lesz, körülbelül 20 másodpercig.

4. Öntsük egy szűrőn keresztül a pohárba, majd töltsük meg a szódával és díszítsük egy grapefruitszelettel.

(Kitchn)

 

Nyitókép: Illusztráció/Magic cinema/Shutterstock