A mai La Mancha tartományból származó gazpachot már azelőtt is készítették, hogy egyáltalán létezett volna Spanyolország. Mindössze 20 perc alatt pedig te is összedobhatod ezzel a pofon egyszerű recepttel!
Hozzávalók:
Ez is érdekelhet: Könnyed desszert a forró nyári napokra: málnás tiramisu recept
Készítés:
A paradicsomokat mossuk meg, majd hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután vágjuk fel, az uborkát hámozzuk meg, majd öntsük össze mindkettőt.
A felvágott hagymát és fokhagymát is adjuk hozzáadjuk. Végül jöhet a balzsamecet és az olívaolaj, illetve a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk, majd a hűtőbe tennünk. Ha esetleg túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk vízzel. Ha pedig kihűlt, fogyaszthatjuk is!