Nyári hűsítő leves pár perc alatt: gazpacho recept
augusztus 24., 2023  ●  Gasztronómia  ●   in.hu

Nyári hűsítő leves pár perc alatt: gazpacho recept

A mai La Mancha tartományból származó gazpachot már azelőtt is készítették, hogy egyáltalán létezett volna Spanyolország. Mindössze 20 perc alatt pedig te is összedobhatod ezzel a pofon egyszerű recepttel!

Hozzávalók:

  • 1kg paradicsom
  • 1db kígyóuborka
  • egy fél vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • másfél evőkanál balzsamecet
  • 70ml olívaolaj
  • só ízlés szerint

Shutterstock

Ez is érdekelhet: Könnyed desszert a forró nyári napokra: málnás tiramisu recept

Készítés:

A paradicsomokat mossuk meg, majd hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután vágjuk fel, az uborkát hámozzuk meg, majd öntsük össze mindkettőt.

A felvágott hagymát és fokhagymát is adjuk hozzáadjuk. Végül jöhet a balzsamecet és az olívaolaj, illetve a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk, majd a hűtőbe tennünk. Ha esetleg túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk vízzel. Ha pedig kihűlt, fogyaszthatjuk is!

Nyitókép: Shutterstock
október 08., 2025  ●  Gasztronómia

3 mennyei sütőtökös recept a bekuckózós, őszi napokra

október 18., 2025  ●  Gasztronómia

Matthew Broderick tortilla levesénél nincs tökéletesebb…