Károly király

Károly király nem tud megnyugodni: folyamatosan feszeng Harry viselkedése miatt

A cirkusznak még mindig nincs vége?


Már szinte unalmas Harry herceg sztorijait hallgatni, amelyben a királyi család tagjaival való kapcsolatáról beszél. Mióta maguk mögött hagyták a királyi életet, Harry és Meghan folyamatosan arról nyilatkoznak, hogy mi vezette őket a tengerentúlra. Különböző interjúkban és a Spare című memoárjában a herceg pedig részletesen beszámolt a bátyjával, Vilmos herceggel és apjával, Károly királlyal való kapcsolatáról is.

Bár májusban Károly koronázására visszatért az Egyesült Királyságba, rövid látogatás volt, és állítólag nem igazán beszélt a családjával.

De sokan azt is fejtegették, hogy apa-fia kapcsolatuk is mélypontra került tekintve, hogy a királyi család a múlt héten nem kívánt boldog születésnapot lányának, Lilibetnek, amit korábban eddig mindig megtettek.

III. K\u00e1roly kir\u00e1lyFotó: Getty

Harry állítólag márciusban megpróbálta felvenni a kapcsolatot apjával, azonban a király túl elfoglalt volt ahhoz, hogy találkozzon vele. Most pedig egy bennfentes azt állította, hogy Károly igencsak frusztrált legkisebb fia viselkedése miatt:

A király minden alkalommal, amikor találkozunk, felhozza Harryt. Nem hiszem, hogy túllépett a szomorúságon és a zavarodottságon, de egy kicsit több a frusztráció is a viselkedése miatt.

A király egyébként június 17-én, szombaton ünnepli hivatalos születésnapját, az éves Trooping the Colour felvonuláson keretein belül. Ez a hagyomány egészen II. György királyig nyúlik vissza, aki 1748-ban, a nyári katonai felvonulást a születésnapja megünneplésével kötötte össze annak ellenére, hogy eredetileg októberben született. Károlynak pedig eredetileg novemberben van a születésnapja.

(Marie Claire)