Harry herceg

Harry ezért nem találkozhat Károly királlyal és Vilmos herceggel londoni útján

Harry herceg a napokban az Egyesült Királyságban, pontosabban Londonban tartózkodik egy bírósági ügy miatt. A hazautazásáról előre értesítette apját, Károly királyt, mégsem találkozik egy családtagjával sem. Most végre megtudhatjuk, milyen magyarázattal állt elő az uralkodó és Vilmos herceg.


Harry herceg kapcsolata már évek óta nagyon feszült a családjával. Vilmos herceggel, illetve Katalin hercegnével a 2020-as lemondása után romlott meg a viszonya, csak úgy, mint az uralkodóval. Nemrég Károly király arra is megkérte a kisebb fiát, hogy költözzön ki a Frogmore Cottage-ból, mely az utóbbi három évben a sussexi hercegi pár alkalmi rezidenciája volt, amikor éppen a Királyságban tartózkodtak.

A felszólítás ellenére Harry herceg most mégis a windsori birtokon álló otthonában van, ugyanis egy bírósági ügy miatt haza kellett utaznia. Az Associated Newspapers elleni, napokig tartó előzetes meghallgatáson vesz részt, ez idő alatt pedig még igénybe vehette az ingatlant.

Bár a ház szomszédságában a királynak és Vilmos hercegnek is van háza, mégsem találkoznak majd egyiken sem a címeit elhagyó herceggel. Erre jó indokaik vannak, de nem lehet tudni, hogy ez mennyire tesz majd rosszat a — már amúgy is megromlott — családi köteléknek.

Harry herceg az utazásáról korábban értesítette apját. Egy forrás szerint Harry azt a választ kapta, hogy III. Károly túlságosan elfoglalt. Ebben az időszakban az eredeti tervek szerint Franciaországba ment volna, de ezt az utat el kellett halasztani. A napokban indult az uralkodó pár egy németországi királyi körútja, így nem csoda, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem is voltak a windsori birtok környékén.

Vilmos hercegék a források szerint szintén nem tartózkodnak a királyi birtokon, így találkozásra nincs lehetőség.

Bár Harry herceget és Meghan Markle-t meghívták a király koronázására, egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy megjelennek-e. Korábban írtunk egy cikket, melyben elárultuk, hogy a sussexi pár békülni szeretne, ezzel kapcsolatban pedig a tárgyalásokra is készen állnak.

Nyitókép: Getty