II Erzsébet, Katalin cambridge-i hercegné és Vilmos herceg

Öt divattitok, amit a királyi családtól lestünk el

A brit királyi család tagjait a világon mindenhol mindenki ismeri, ezért állandóan jól kell mutatniuk. A nyilvános szerepléseiket figyelve észrevehetünk néhány egyszerű, de nagyszerű öltözködéssel kapcsolatos taktikát, amivel mi is bármikor jól mutathatunk.


Szilikonos talpbetét a csúszkáló cipő ellen

A protokoll egyik szabálya azt írja elő, hogy a család női tagjainak minden megjelenésükkor áttetsző harisnyát kell hordaniuk, ha éppen nem nadrág van rajtuk. Annak orvoslására, hogy ne csúszkáljanak a magassarkúban, egy szilikonos betét stabilizálja a lábfejüket.

Élénk színek

Elsőre úgy tűnhet, hogy II. Erzsébet azért hord mindig neonszínű ruhákat, mert azokat kedveli, azonban ennek más oka van. Az élénk, rikító színek a legnagyobb tömegben is kiszúrhatóak, így egyből magára tudja vonni a figyelmet.

​Kalapok beépített rögzítéssel

A királyi család tagjainak rendszeresen kötelező a kalap viselése, viszont nagyon kínos lenne, ha ezeket egyszer csak elragadná a szél. Ennek megelőzésére a legtöbb fejfedőben egy csatszerű biztosító van beszerelve.

Túlméretezett cipők

Milliószor lencsevégre kapták már Cambridge hercegnéjét és Meghan Markle-t olyan cipőkben, amik látszólag túl nagyok rájuk. Ennek divattervezők szerint az az oka, hogy a hólyagok és a felsértett bőr elkerüléséért egy számmal nagyobb cipőt húznak, ha tudják, hogy sokat kell ácsorogniuk a rendezvényen.

Szoknyák extra súllyal

A királynő egykori alkalmazottja arról számolt be, hogy a női családtagok szoknyájának az aljába olyan ólomsúlyokat kellett bevarrnia, amiket elsősorban függönyökhöz szoktak használni. Ez az alig észrevehető technika megakadályozza, hogy a szoknyák fellibbenjenek.


Nyitókép: Instagram/kate_babykins