egy szép szőke nő parfümöt tart a kezében és csábítóan néz a kamerába

5 nagyszerű illat, amivel bárkit az ujjad köré csavarsz

Lehet, hogy te is hallottál már a feromon parfümökről a TikTokon vagy más illatfórumokon. A feromonok szerepe az illatokban nem más, mint hogy finom vonzerőt fejtsenek ki viselőjük számára, aki így szinte bárkit az ujja köré csavar a környezetében.


Az illatok birodalmában a feromon parfümök fogalmát gyakran félreértelmezik. Bár egyes termékek tartalmazhatnak olyan vegyületeket, mint az iso e super, amelyek stimulálnak bizonyos feromonreceptorokat, valódi feromonok jellemzően nem találhatók bennük

− magyarázza Geza Schoen parfümkészítő. De ne félj − még mindig sok olyan parfüm létezik, amelyet „feromonparfümnek" neveznek, mivel képesek felerősíteni a bőr természetes illatát. A legjobb feromon parfümök, akárcsak a bőrillatok, melegek és bőrközeliek, szépen kölcsönhatásba lépnek a test kémiájával.

​1. PHLUR Missing Person Eau de Parfum

A Missing Person első szippantásra ezrek szívét rabolja el. Pézsmaillata gyönyörűen beleolvad a bőrbe, és a virágos és fás jegyek finom érintései megbabonázó mélységet és összetettséget kölcsönöznek neki.

​2. Escentric Molecules Molecule 01 Eau de Toilette

Ez a parfüm egyetlen jegyet tartalmaz, az Iso E Super-t, amely képes stimulálni bizonyos feromonreceptorokat. A lágy, borostyános illat a cédrusfára emlékeztet, és van egy bizonyos je ne sais quoi-ja, ami miatt újra és újra visszatérünk hozzá.

​3. Diptyque L'Eau Papier Eau de Toilette

A Diptyque-nak sikerült palackba zárnia a könyvesboltok finom illatát: olyan illatot kölcsönöz nekünk, ami egy frissen bekötött könyv lapjaihoz hasonlít. Friss, pézsmás és enyhén borsos, titokzatos és csábító.

​4. BYREDO Blanche Eau de Parfum

Ben Gorham parfümőrnek egyedülálló küldetése volt: a fehér színt illatban megragadni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez sikerült is neki; ezt a parfümöt megszagolva friss ágyneműk, fehér rózsák és a kék égen lebegő pufók felhők víziói töltik el az embert.

​5. Glossier Glossier You

Ha egyszer New York utcáin sétálsz, biztos, hogy megérzed a Glossier You illatát. A legjobb ebben az illatban az, hogy minden viselőjénél kissé más illatú; az illat alapjegyekből álló mellékszereplőkből áll, amelyek a főszereplőt – téged − erősítenek.

Forrás: Elle

Nyitókép: Shutterstock