A Fuchsia Rose névre keresztelt gyémántgyűrű

Több milliárd forint értékű, mesés gyémántgyűrűknek szenteli új aukcióját a Christie's

A következő Christie's Magnificent Jewels aukción olyan különleges gyémántgyűrűk kerülnek majd porondra, melyeknek elsősorban nem a formájuk, hanem a varázslatos árnyalataik lopták be magukat az emberek szívébe.


Az aukció egyik, ha nem a legkülönlegesebb darabja Fuchsia Rose névre hallgat. Egy csillogó platinagyűrűről van szó, melynek közepén egy tökéletes, 8,82 karátos lila-rózsaszín gyémánt ékeskedik, két oldalán pedig egy-egy színtelen drágakő növeli az ékszer értékét. Várhatóan 4 és 6 millió dollár között kel majd el az április 13-án debütáló eseményen.

Az árverés élmezőnyébe tartozik továbbá egy 11,63 karátos, kék gyémánttal dekorált drágaság, és egy 15,31 karátos, élénk sárga gyémántgyűrű is. Kezdeti számítások szerint az első darab értéke meghaladhatja a 2 és fél millió dollárt, vagyis a 849 millió forintot, társa pedig az 1 millió dollárt, vagyis nagyjából félmilliárd forintért találhat új otthonra.

Több színtelen gyűrű is a kikiáltás része lesz, például egy 52,38 karátos, briliáns csiszolású kiegészítő is. A gyémántgyűrűkön kívül olyan nagy márkák is tiszteletüket teszik majd egy-egy megjelenéssel, mint a Bvlgari, a Cartier, a JAR és a Van Cleef & Arpels.

Mindezek mellett a Rockefeller család ékszereit is áruba bocsájtják, köztük egy rubinokkal és gyémántokkal kirakott, art deco Cartier karkötőt is. Az elemzők szerint a különleges darab hozzávetőlegesen 80 ezer dollárt is érhet, mely átszámítva 27 millió forintnak felel meg.

A nagy megjelenések egyáltalán nem érnek véget ezen a ponton, hiszen egy történelmi Tiffany & Co. Subway függőórát is meg lehet majd vásárolni, melybe Georgie Annie McDonald monogramja is gravírozva van. Az egyedi és ritka darabokat az aukcióig szemügyre is lehet venni a Christie's New York-i áruházában április 8. és 12. között.