A 365 nap második részének szereplői egy esküvői jelenetben

Merre kell utazni a 365 nap második részének gyönyörű helyszíneihez?

A 365 nap idén elérkezett a második részéhez, és bár nagyon sok visszhangot kapott a produkció, nem lehet eltagadni tőle, hogy gyönyörű tájakon rögzítették a felvételeket. A folytatáshoz a stáb Lengyelországba és Olaszországba utazott, de konkrétan hol találhatók az ikonikus helyszínek?

A 2020-ban megjelent első részben a nézők megismerhették Massimot, a veszélyes maffiafőnököt, valamint a másik főszereplőt Laurát, akibe a férfi beleszeretett. Miután elrabolja a lányt megegyezik vele, hogy egy éve van az elcsábításra, aztán sikertelen próbálkozások esetén szabadon engedi őt. Ez idő alatt természetesen mindent megkaphat a „fogvatartott”, amit csak szeretne.

A második megjelenés a 365 nap: Ma címet kapta, és a jól megismert karakterek különös románcát kísérhetik végig benne a rajongók. A film rengeteg kritikát kapott azzal kapcsolatba, hogy szexinek akarja beállítani az emberrablást — ezzel együtt pedig a bántalmazó párkapcsolatokat is a Screen Rant cikke szerint —, ezt pedig nagyon nehéz tagadni, tekintve mennyire idillinek ábrázolja környezetet és a léthelyzetet.

Az olasz és lengyel tájak igazán mesésnek tűnnek a jelenetekben, főleg a következő három helyszín, amelyek holléte pontosan behatárolható és látogatható. Vigyázat, spoilerek következnek.

San Nicolo L'Arena kolostora Catania városában

Az UNESCO világörökség részét képező kolostor a szicíliai Catania városában található. Egykoron a bencés szerzetesek lakták, a filmben pedig itt játszódik az egyik csúcspont, mégpedig ahol Laurát meg akarják lőni. Nemcsoda, hogy ide fut ki a történet, hiszen a főszereplő a sztori szerint maga is Szicíliában született. Azt nem lehet tudni, hogy valóban bementek-e az épületbe a színészek, vagy pedig egy stúdióban alkották újra, viszont már csak a külső helyszín megpillantása is egy hatalmas élménynek felel meg.

Hajóutas kilátás a szardíniai Gulf of Orosei öböl mentén

A történet során kiderül, hogy a főszereplő lány másik szerelme, Nacho nem csak egy szerény kertész, hanem egy rivális maffia vezetőjének gyermeke. Mielőtt erre fény derül, a főszereplő duó felszáll a férfia jachtjára, mellyel egy csodálatos hajóúton vesznek részt a szardíniai Golfo di Orosei, vagyis a hegység lábánál fekvő, hangulatos öböl mellett elhaladva.

Mazóvia városa és titokzatos temploma, Lengyelország

Massimo és Laura esküvője ad melegséget a történetnek, hiszen a rajongók erre a boldog happy endre vártak kezdetek óta. A nagy napot bemutató jelenetsort a lengyelországi Mazóvia nagyvárosban rögzítették, bár a film készítői nem nevezték meg azt a templomot, ahol kimondták a boldogító igent. Az ajtó homlokzatából azt lehetne hinni, hogy a gozdowói Mindenszentek templom az egyértelmű válasz, ellenben az nem néz az óceán felé úgy, mint a jelenetben szereplő épület. Erre valószínűleg csak a stáb tagjaitól kaphatunk választ.

Nyitókép: Profimedia