A 3-test-probléma, jelenetkép

A készítők végre tisztázták, milyen hosszú folytatása lesz A 3-test-problémának

A 3-test-probléma showrunnerei, D.B. Weiss és David Benioff végre tisztázták, hogy biztosan lesz-e folytatása a sorozatnak. Az 1. évad hatalmas siker lett, három hétig vezette a Netflix legnézettebb tévésorozatainak listáját, és hét hétig maradt a Netflix globális top 10-es listáján.


A Netflix megerősítette, hogy a sci-fi sorozat visszatér „további epizódokkal", amelyek „befejezik a történetet". Ez zavart keltett azzal kapcsolatban, hogy ezzel csak a 2. évad visszatérését erősítették meg (amivel lekerekítik a sztorit), vagy a Netflix a 2. évadon túl is elkötelezi magát a Liu Cixin által írt regénytrilógia adaptációja mellett.

A The Hollywood Reporterrel beszélgetve Weiss és Benioff, akik Alexander Woo mellett társ-showrunnerek, tisztázták, hogy mit jelent a Netflix bejelentése. Jelenleg A 3-test-probléma 2. évadának megírásán dolgoznak, és elárulták, hogy a következő három évben tervezik a hátralévő epizódok megírását, bár az epizódok és évadok pontos számát nem erősítették meg. Azt érdemes tudni, hogy a showrunnerek négy évet dolgoztak az 1. évadon.

Nézd meg Weiss és Benioff kommentárjait:

A 3-test-probl\u00e9ma, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

Weiss: Tudtuk, hogy hány órára van szükségünk a történet hátralévő részének elmeséléséhez, mert van egy útitervünk a végéig. És megkaptuk, amire szükségünk van ahhoz, hogy a végére érjünk, ahogy azt a kezdetektől fogva terveztük.

Benioff: Mire befejezzük a sorozatot, már hét évet szenteltünk neki. Most úgy látszik, hogy elmesélhetjük a történet hátralévő részét, és igen, van elég időnk arra, hogy úgy meséljük el a történet hátralévő részét, ahogyan szeretnénk, és ennek nagyon örülünk.

​Nagyszerű hírek a sorozat jövőjét illetően

Bár az évadok és epizódok pontos számát még mindig nem erősítették meg, Weiss és Benioff pontosítása jó jel, hiszen azt jelzi, hogy a sorozat a 2. évadon túl is folytatódik. A showrunnerek korábban azt sugallták, hogy három vagy négy évadra lenne szükségük a forrásanyag teljes adaptálásához. A 3-test-probléma 1. évadának sikere arra ösztönözte a Netflixet, hogy bízzon a showrunnerek elképzelésében.

A 3-test-probl\u00e9ma, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

Így a showrunnerek megkapják a szükséges időt, hogy befejezzék a történetet, valószínűleg három vagy négy minőségi évaddal, ahelyett, hogy a 2. évaddal kényszerülnének a végére érni. Mivel a Netflix az elmúlt években sok sorozatát törölte, gyakran még azelőtt, hogy esélyt adott volna a történetek megfelelő lezárására, A 3-test-probléma megújítása ritkaságnak számít, ami bizonyítja, mennyire értékes a streamingszolgáltató számára az expanzív sci-fi sorozat. Ez szöges ellentétben áll más Netflixes sci-fi sorozatokkal, köztük az 1899-cel, amelyeket mindössze egy évad után töröltek.

Mivel a San-Ti még több száz évnyire van attól, hogy elérje a Földet, és az emberiség még mindig nem tudja, hogyan védekezzen hatékonyan, mielőtt a technológiailag fejlett idegenek megérkeznek, még rengeteg mesélnivaló van. Dr. Saul Durand (Jovan Adepo) Falképzővé válása olyan érzést kelt, mintha a története csak most kezdődne. Thomas Wade (Liam Cunningham) eddig lenyűgöző védelmet vezetett, de a San-Ti vészjóslóan utalt arra, hogy saját terveik vannak vele, a veszélyes Tatiana Haas (Marlo Kelly) terveivel együtt, és még sok mindent mást is felfedezhetünk a többi évad során.

Forrás: Screenrant.

Nyitókép: Netflix