Imelda Staunton mint II. Erzsébet királynő és Jonathan Pryce mint Fülöp herceg A Korona című sorozatban

Ekkor érkezik A korona utolsó évada

Még idén láthatjuk a sorozat 6. és egyben utolsó évadát.


Bár a harmadik évad levetítése után Peter Morgan, A Korona alkotója bejelentette, hogy a drámasorozat az ötödik évaddal véget ér, 2020 júliusában kiderült, hogy meggondolta magát és a sorozat kap még egy extra évadot.

„Ahogy elkezdtük megvitatni az ötödik széria történetszálait, hamar világossá vált, hogy ahhoz, hogy igazságot szolgáltassunk a történet gazdagságának és összetettségének, vissza kell térnünk az eredeti tervhez, és hat évadot kell csinálnunk”

– fogalmazott a Netflix közleményében.

A Károly herceget alakító Dominic West 2022 júniusában a Deadline-nak elmondta, hogy a hatodik évad olyan viharos, amilyen csak lehet, arra utalva, hogy az új évadban többek között Diana hercegnő halálát kellett feldolgozni, ami nagy stresszhelyzetet jelentett a forgatáson és azon kívül is.

A Sun 2022 októberében arról számolt be, hogy a stáb tagjai között feszültség alakult ki, és egyesek úgy vélték, hogy átlépték a határt, amikor ezt az érzékeny történelmi pillanatot kezelték.

„Visszamenni Párizsba, és Diana utolsó napjait és óráit drámává változtatni nagyon kényelmetlen érzés.A sorozat mindig is igyekezett a királyi történelem fiktív változatát a lehető legnagyobb érzékenységgel bemutatni. De mostanában, ahogy a dolgok egyre közelebb kerülnek a jelenhez, egyre nehezebbnek tűnik megtalálni ezt az egyensúlyt. Mivel néhány ilyen pillanat még mindig olyan friss és felkavaró, úgy érzem, mintha átlépnének egy határt”

– nyilatkozta a stáb egy forrása a lapnak.

A Digital Spy információi szerint a sorozat hatodik évadában olyan kulcsfontosságú történelmi események is helyet kapnak majd, mint II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1997-es aranylakodalma, az anyakirálynő és Margit hercegnő halála (2002), a királynő 2002-es aranyjubileuma, Károly herceg és Kamilla hercegné házassága esküvője 2005-ben, valamint Tony Blair hivatali idejébe (1997-2007) is bepillantást enged.

Morgan már korábban kijelentette, hogy Harry herceg és Meghan Markle 2018-as esküvője nem lesz benne a sorozatban, mivel eredeti szándékai szerint a brit királyi család 60 éves történetét akarta feldolgozni. Ez a sorozat végpontját 2012-re, Erzsébet királynő gyémántjubileumára tenné. Ebben az esetben Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-es esküvője is bekerülhet az utolsó évadba.

„Szerintem legalább egy évtizedre van szükséged ahhoz, hogy elszakadj azoktól az eseményektől, amelyekről írsz. Valami már megtörtént, ami szerintem a vég, de soha nem tudod megmondani, mi a vég, mert a dolgok változnak, és abban a pillanatban, ahogy a dolgok történelmileg megváltoznak, elkezdesz reagálni valamilyen formában, akár a gondolkodásodban is. Tehát van egy elképzelésem – de ez csak egy elképzelés”

– nyilatkozta Morgan egy 2019-es interjúban.

A Korona szereposztási eljárása szerint a színészek két évadon keresztül alakítják a szerepüket, így feltételezhető, hogy az ötödik évad főszereplői visszatérnek a hatodik évadban, tehát II. Erzsébet királynőt Imelda Staunton fogja alakítani újra, Fülöp herceget Jonathan Pryce, Margit hercegnőt Lesley Manville, Károly walesi herceget Dominic West, Camilla Parker Bowles-t Olivia Williams, Dianát pedig Elizabeth Debicki.

Az új szereplők közt van Meg Bellamy (Kate Middleton), Rufus Kampa és Ed McVey,akik a tizenéves, illetve a korai felnőtt Vilmos herceget alakítják, valamint Harry herceg egy idősebb változata, akinek még nincs szereposztása.

A Sun információi szerint A Korona utolsó évadában megemlékeznek a tavaly elhunyt II. Erzsébetről is, a sorozat összes, a királynőt alakító szereplője, Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton visszatérnek.

Emellett csatlakozik a stábhoz Viola Prettejohn is, aki egy sokkal fiatalabb akkori Erzsébet hercegnőt alakít majd, még a megkoronázása előtt.

Az utolsó évad két részletben érkezik a Netflixre, az első részek 2023. november 16-án, a második etap pedig 2023. december 14-én lesz látható.

(Marie Claire)

Nyitókép: