Elizabeth Debicki A Korona című sorozat egyik jelenetében

Ilyen volt Elizabeth Debicki szerint Diana utolsó pillanatait forgatni A Koronában

A héten debütál A Korona 6. és egyben utolsó évadának első fele a Netflixen, mely minden eddigi szériánál drámaibb lesz.

A november 16-án debütáló első részek (az évad második része december 14-én kerül adásba) a Diana hercegnő halálához vezető drámai előzményeket dolgozzák fel, melyből a néhány héttel ezelőtt megjelent előzetes is ad némi ízelítőt, beleértve Diana a brit sajtóval való intenzív kapcsolatát, valamint a királyi család és közte lévő nagy feszültséget.

A Dianát alakító Elizabeth Debicki több interjúban is azt nyilatkozta, mennyire nehéz feladat, sőt, sokszor elviselhetetlen volt számára Diana hercegnő utolsó pillanatait, különösen a végzetes autóbalesetet forgatni.

A Daily Mail szerint Debicki nehéznek, nagyon mániákusnak és csontig hatolónak nevezte az élményt.

„Nehéz volt újraalkotni. Időnként szinte állatias reakciónak tűnt, amikor ennyi színész üldözött, akik a sajtót játszották, mert nem tudsz hova menni, és csak egy percig kell ilyen helyzetben lenned, mielőtt rájössz, hogy ez teljesen elviselhetetlen”

– fogalmazott.

Debicki színésztársa, a Diana hercegnővel közös autóbalesetben szintén elhunyt Dodi Fayedet alakító Khalid Abdalla szerint nagy felelősség volt ezen események forgatása, melyet a legnagyobb tisztelet övezett a forgatáson.

„Mindenféle dolgot megértettem az aznap történtek földrajzával kapcsolatban, amit nem értettem, mielőtt ezt csináltam, vagy amíg nem tettem azt, amit tettem, amikor végigjártam az autó teljes pályáját az Alma alagútig, vissza és előre, hogy megértsem. Ez hatalmas felelősség, és remélem, hogy a közönség, amikor megnézi, úgy érzi, hogy jól csináltuk, és tiszteletben tartottuk, hogy mennyire érzékeny a dolog.

A sorozatban valódi CCTV-felvételeket is felhasználtak Diana hercegnőről és szeretőjéről, Dodi Fayedről a Ritz hotelben, a haláluk éjszakáján.

„Megtehetnénk a saját megfigyeléseinket a Dodi és Diana közötti testiségről. Nem hallhattunk semmit, de láthattuk, hogyan érintkeztek, hogyan nevettek. És annak ellenére, hogy tudtuk, hogy sírt az étteremben, tényleg megfigyelhettük és láthattuk, mennyire jól érezték magukat”

– magyarázta Christian Schwochow, a sorozat rendezője.

Nemrég írtunk arról, hogy bár a sorozat készítői finoman kezelték a történteket, a hírek szerint azt a régóta vitatott elméletet is be akarták építeni a történetbe, amely szerint Diana hercegnő várandós volt az 1997-es baleset idején.

Az elmélet évtizedek óta vita tárgyát képezi, melyet eredetileg Dodi Fayed apja, Mohammad Fayed tette, aki azt állította, hogy Diana maga közölte vele a hírt a halála napján.

Az állításokat a halottkémek vitatták, John Burton, II. Erzsébet királynő korábbi halottkémje a Timesnak elmondta, hogy jelen volt a holttest vizsgálatánál, és kijelentette, hogy Diana nem volt terhes.

Az azóta eltelt huszonöt évben azonban az elmélet újra és újra felbukkant, és ha minden igaz, a sorozatban is szó eshet róla. Ha ez így lesz, több forrás is azt jósolta, hogy a királyi család, különösen Vilmos herceg, kifogásolni fogja a történetet.

(Marie Claire)

Nyitókép: thecrownnetflix és netflixuk / Instagram