Diana életének utolsó pillanatait idézi meg A Korona új előzetese

Diana életének utolsó pillanatait idézi meg A Korona új előzetese

A nemrég bejelentett premierdátum után megérkezett a brit királyi család életét bemutató sorozat 6. és egyben utolsó évadának az előzetese.

Miután nemrég kiderült, hogy A Korona utolsó évada két részletben érkezik a Netflixre – az első részek 2023. november 16-án, a második etap pedig 2023. december 14-én lesz látható – befutott a trailer is, mely többek között Diana hercegnő életének utolsó pillanatait is megidézi, beleértve a brit sajtóval való intenzív kapcsolatát, valamint a királyi család és közte lévő nagy feszültséget.

Bár 2020 elején a streamingszolgáltató bejelentette, hogy az 5. évaddal befejezik a sorozatot, Peter Morgan, a sorozat készítője nem sokkal később meggondolta magát, és úgy döntött, még egy évadot készít.

Ezzel a döntéssel tartotta magát eredeti tervéhez, miszerint II. Erzsébet királynő hosszú uralkodásának három sarkalatos időszakára fókuszál, melyek mindegyike két évadot kap.

„Ahogy elkezdtük megvitatni az ötödik széria történetszálait, hamar világossá vált, hogy ahhoz, hogy igazságot szolgáltassunk a történet gazdagságának és összetettségének, vissza kell térnünk az eredeti tervhez, és hat évadot kell csinálnunk”

– fogalmazott Morgan korábban a Netflix közleményében.

Hozzátette, a 6. évad nem fog közelebb vinni minket a jelenhez, egyszerűen csak lehetővé teszi, hogy ugyanazt az időszakot részletesebben lefedjék.

A hatodik évad két fő történetszálból áll majd: az első rész Diana hercegnő és Dodi Fayed kapcsolatát és halálos autóbalesetét követi nyomon, míg a második rész olyan eseményeket mutat be, mint a királynő aranyjubileuma, Károly és Kamilla esküvője, valamint Vilmos és Katalin megismerkedését.

A Deadline korábban arról számolt be, hogy a 6. évad a királyi család életét a 2000-es évekig fogja bemutatni, és Morgan is korábban már kijelentette, hogy nem fog beszámolni Harry herceg és Meghan Markle 2018-as esküvőjéről, mivel eredeti szándékai szerint a brit királyi történelem 60 évét akarta lefedni. Ez a sorozat végpontját 2012-re, Erzsébet királynő gyémántjubileumára tenné. A Sun szerint az új évad nem zárkózik el az olyan vitatott témáktól sem, mint Harry herceg 2005-ös náci jelmezbotránya.

A sorozat szereposztási eljárása szerint a színészek két évadon keresztül alakítják szerepeiket, így feltételezhető, hogy az ötödik évad főszereplői visszatérnek a befejező évadban. Ezek közé tartozik többek között:

  • Imelda Staunton mint II. Erzsébet királynő
  • Jonathan Pryce mint Fülöp herceg
  • Lesley Manville mint Margit hercegnő
  • Jonny Lee Miller mint John Major
  • Dominic West mint Károly walesi herceg
  • Elizabeth Debicki mint Diana walesi hercegnő
  • Marcia Warren mint Erzsébet királynő
  • Olivia Williams mint Kamilla hercegné
  • Claudia Harrison mint Anna hercegnő
  • James Murray mint András herceg
  • Khalid Abdalla mint Dodi Fayed
  • Bertie Carvel mint Tony Blair
  • Timothy Dalton mint Peter Townsend

Mindezek mellett, tekintettel arra, hogy a hatodik évad milyen időszakot ölel fel, néhány új szereplővel is megismerkedhetünk, köztük Vilmos herceg és Harry herceg egy idősebb változatával.

Az utolsó évad legjelentősebb új szereplői Meg Bellamy (Kate Middleton), Rufus Kampa és Ed McVey (akik a tizenéves, illetve a kora felnőtt Vilmos herceget alakítják) lesznek, valamint Harry herceg egy idősebb változata, de az őt alakító színészről egyelőre nincs információ.

Emellett a sorozat készítői tisztelegni fognak II. Erzsébet királynő előtt is, az őt alakító Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton mind visszatérnek majd egy sor különleges tisztelgő jelenet erejéig.

A Sun információ szerint emellett Viola Prettejohn is csatlakozik a stábhoz, aki az egészen fiatal Erzsébet hercegnőt alakítja majd, bőven megkoronázása előtt.