Elizabeth Debicki A Korona című sorozatban

A Korona rendezője a Diana halálát feldolgozó jelenetekről beszélt

Christian Schwochow szomorú és gyászos pillanatokról számolt be a sorozat hatodik évadának forgatása közben.

Hamarosan láthatjuk A Korona hatodik és egyben utolsó évadának első részeit a Netflixen, melynek kapcsán a sorozat rendezője arról beszélt, mire figyeltek a Diana hercegnő halálával kapcsolatos jelenetek forgatásakor.

Az évad első fele a Diana halálához vezető drámai előzményeket dolgozza fel, melyről Christian Schwochow rendező elmondta, pontosan mit fogunk látni és mit nem. Bár a sorozatban készültek olyan felvételek is, melyen a már elhunyt Diana (Elizabeth Debicki) látható egy párizsi hullaházban, a tervek szerint ezek a felvételek nem kerültek volna be a végső vágásba, fogalmazott.


„Lefilmeztük Dianát, de nagyon tisztelettudóan – nem nagyon közeliben”

Ez a rendező szerint fontos volt ahhoz, hogy a Károly herceget alakító Dominic West a lehető legjobban alakíthassa a Diana elvesztésével kapcsolatos jeleneteit.

Bár a korábbi hírek megerősítették, hogy nem fogjuk látni a tragikus balesetet, amelyben a hercegnő életét vesztette, az ezzel foglalkozó jeleneteket nagyon finoman kezelték az alkotók.

„Nagyon, nagyon egyértelmű volt számunkra, hogy nem akarjuk látni a testét. Valójában úgy gondolom, hogy ez nem volt vita. Még a vágás első változatában sem láttuk volna a testét. Elizabeth ott volt, hogy lássa Dominic előadását a kórházban, így pontosan tudja, milyen nyers volt”

– nyilatkozta Schwochow a Deadline-nak.

Hozzátette, fontos teret adni a színészeknek, hogy megtalálják az érzelmeket, amelyek elkerülhetetlenül együtt járnak ezekkel a történetekkel, különösen, ha olyan összetett karaktereket játszanak, mint a királyi családtagok.

„Mindig arra bátorítom a színészeket, hogy mélyebben menjenek bele az érzelmekbe. Még ha általában nem is láttuk a királynőt és a királyi családtagokat érzelmeket kimutatni, akkor is van egy másik személyiségük, amikor nincsenek a nyilvánosság előtt”

– magyarázta.

Schwochow arról is beszélt, hogy Diana hercegnő halála hogyan tárul fel A Korona kulcsszereplői előtt, köztük II. Erzsébet királynő, Fülöp herceg és Károly herceg, valamint fiai, Vilmos és Harry herceg előtt. Ezek a beszélgetések nem lesznek hallhatók, csak a képsorokat fogják látni a nézők.

„Nem kell ezt háromszor vagy négyszer látnunk és hallanunk. Igyekszünk minden szereplőnek megadni a privát terét a gyászukkal és a szomorúságukkal, hogy ne aknázzuk ki túlságosan ezeket az érzelmeket”

– fogalmazott a rendező.

A sorozatban valódi CCTV-felvételeket is felhasználtak Diana hercegnőről és szeretőjéről, Dodi Fayedről a Ritz hotelben, a haláluk éjszakáján.

„Megtehetnénk a saját megfigyeléseinket a Dodi és Diana közötti testiségről. Nem hallhattunk semmit, de láthattuk, hogyan érintkeztek, hogyan nevettek. És annak ellenére, hogy tudtuk, hogy sírt az étteremben, tényleg megfigyelhettük és láthattuk, mennyire jól érezték magukat”

– magyarázta a rendező.

Diana a halála után is feltűnik majd a királynővel (Imelda Staunton) és Károly herceggel folytatott beszélgetésekben, melyről a rendező elmondta, nem szellemet akartak belőle kreálni, hanem olyan, beszélgetés-szerű párbeszédet, amit Károly vagy a királynő valószínűleg szívesen folytatna vele abban a pillanatban.

Schwochow szerint rendkívül érzelmes volt ezeket a jeleneteket leforgatni, nem sokkal a királynő tavalyi halála után.

Mindannyian éreztük az emberek tudatos emlékét. A szomorúság és a gyász megannyi pillanatát. Nem is tudom, hányszor kellett sírnom a monitorok mögött, mert olyan hihetetlenül intenzív ezeket a pillanatokat újraalkotni. Nem csak újrateremteni őket, hanem megteremteni a mi igazságunkat, ami remélhetőleg annyira igaz, amennyire csak lehet a fikcióban.

A Korona utolsó évada két részletben érkezik a Netflixre, az első részek 2023. november 16-án, a második etap pedig 2023. december 14-én lesz látható.

(Glamour)

Nyitókép: netflxuk és thecrownnetflix/Instagram