A Korona című sorozat egyik jelenete

Dominic West királyi baklövést követett el a Korona forgatásán

Nem meglepő, hogy A Korona cmű sorozat forgatásán külön etikett tanácsadó segtette a stábot, a királyi családra vonatkozó különleges szabályok, előírások és szigorú protokoll miatt.


A Károly herceget alakító Dominic West a sorozat 6. évadában hasznát vette a szakértelmének, miután rosszul ette a spárgát egy alkalommal.

Annie Sulzberger, a sorozat vezető kutatója a History Extra című műsorban mesélt arról, hogy a színészt a sorozat etikett-tanácsadója, David Rankin-Hunt állította meg, miközben a Buckingham-palotában egy vacsorajelenetet forgattak.

Miután észrevette, hogy West késsel és villával eszi a spárgát, az etikett-szakértő elmagyarázta a színésznek, hogy az előkelő emberek nem használnak evőeszközt a spárga fogyasztásához, hanem az ujjaikat használják ahhoz.

„Leállítottuk és újra felvettük, ahogy Dom az ujjaival szedte fel a spárgát. Fontos, hogy ennyi hang szólal meg, akik be tudnak szólni a tapasztalataikkal, mert nem hiszem, hogy képes lettem volna utánanézni, hogy 1992-ben két előkelő ember hogyan ette volna meg a spárgát”

– fogalmazott Sulzberger.

Grant Harrold, korábbi királyi komornyik is beszélt már arról korábban, hogy mindig kést és villát kell használni, hacsak nem spárgát eszünk.

Az új és egyben utolsó évad középpontjában Diana hercegnő halálának utóhatásai, valamint Vilmos herceg és Kate Middleton megismerkedése és kapcsolata, illetve Károly herceg és Kamilla hercegné esküvője áll.

Dominic West korábban már beszélt arról, hogy fenntartásai vannak Károly herceg szerepének elvállalásával kapcsolatban.

„Azt hiszem, le kell mondanom a Brit Birodalom kitüntetésről, amelyet a színészi szolgálataimért kaphattam volna. Ez [a Fülöp herceget alakító Jonathan Pryce-nek - szerk], akit már lovaggá ütöttek, nem volt baj”

– nyilatkozta a BBC rádiónak.