Diana walesi hercegnő

Régi elméletet boncolgat A Korona új évada Diana haláláról

Kevesebb, mint két hét múlva érkezik A Korona 6. és egyben utolsó évadának első fele a Netflixre, amely az előrejelzések szerint az eddigi legdrámaibb részeket hozza.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a 6. évad két részletben kerül fel a Netflixre, a széria első fele november 16-tól, míg a többi epizód december 14-től lesz látható.

Az első részek a Diana hercegnő halálához vezető drámai előzményeket dolgozzák fel, melyből a nemrég befutott előzetes is ad némi ízelítőt, beleértve Diana a brit sajtóval való intenzív kapcsolatát, valamint a királyi család és közte lévő nagy feszültséget.

Bár a korábbi hírek megerősítették, hogy nem fogjuk látni a tragikus autó balesetet, amelyben a hercegnő életét vesztette, az ezzel foglalkozó jeleneteket nagyon finoman kezelték az alkotók.

„Nagyon, nagyon egyértelmű volt számunkra, hogy nem akarjuk látni a testét. Valójában úgy gondolom, hogy ez nem volt vita. Még a vágás első változatában sem láttuk volna a testét. Elizabeth [Debicki - szerk.] ott volt, hogy lássa Dominic [West - szerk.] előadását a kórházban, így pontosan tudja, milyen nyers volt”

– nyilatkozta a sorozatot rendezp Christian Schwochow nemrég a Deadline-nak.

Hozzátette, fontos teret adni a színészeknek, hogy megtalálják az érzelmeket, amelyek elkerülhetetlenül együtt járnak ezekkel a történetekkel, különösen, ha olyan összetett karaktereket játszanak, mint a királyi családtagok.

Bár A Korona készítői finoman kezelték a történteket, a hírek szerint azt a régóta vitatott elméletet is be akarták építeni a történetbe, amely szerint Diana hercegnő várandós volt az 1997-es baleset idején.

Az elmélet évtizedek óta viták tárgyát képezi, melyet eredetileg Dodi Fayed apja, Mohammad Fayed tette, aki azt állította, hogy Diana maga közölte vele a hírt a halála napján.

Az állításokat a halottkémek vitatták, John Burton, II. Erzsébet királynő korábbi halottkémje a Timesnak elmondta, hogy jelen volt a holttest vizsgálatánál, és kijelentette, hogy Diana nem volt terhes.

Az azóta eltelt huszonöt évben azonban az elmélet újra és újra felbukkant, és ha minden igaz, a sorozatban is szó eshet róla. Ha ez így lesz, több forrás is azt jósolta, hogy a királyi család, különösen Vilmos herceg, kifogásolni fogja a történetet.

„Ez valószínűleg feldühíti majd a walesi herceget, akit már sok olyan Korona-sztori felháborított, amelyben az édesanyja szerepelt. Az édesanyja terhességéről és a cselekményről szóló állítások régi sebeket fognak feltépni, különösen, hogy ezek közül oly sok mindent megcáfoltak az évek során”

– mondta egy forrás a Sunnak.

A királyi család nem kommentálta a hírt.