The idea of you, jelenetkép

A rólad alkotott kép című film valóban Harry Stylesról szól?

Az Amazon Prime nemrég bemutatta A rólad alkotott kép (The idea of you)című filmet, számos rajongó pedig azt hitte, hogy Harry Styles rajongói művének filmadaptációját ülnek le megnézni. A regény szerzője, Robinne Lee azonban nem ért egyet ezzel a leírással.


Bár nyíltan beszélt arról, hogy Styles inspirálta hősét, Hayes Campbellt (akit Nicholas Galitzine alakít), messze nem ő az egyetlen személy, aki hozzátett a karakterhez, és a könyv és a film sem igaz történeten alapul.

Lee egyenesen cáfolta azt a tévhitet, hogy Hayes Styles lenne, és az Entertainment Weeklynek azt mondta:

Amikor Hayesről írok, nem Harry Styles-t képzelem el.

Valójában több ember is inspirálta őt Hayes megalkotásakor, olyan közéleti személyiségektől kezdve, mint ifjabb John F. Kennedy, olyan zenészeken át, mint a Duran Duran-os Simon Le Bon és John Taylor, egészen olyan srácokig, akiket gyerekkorában ismert.

Számomra ez nem valaki, aki a valóságban is létezik. Válogattam, hogy mit akartam átvenni a különböző emberektől

− mondta Lee.

De hozzátette, hogy megérti, miért „kapaszkodtak bele" a rajongók abba az ötletbe, hogy Hayes legyen Styles:

Szerintem az emberek úgyis ezt tették volna, mert ő az egyetlen az inspirációim közül, aki egy akkoriban népszerű brit fiúbandában játszott.

​Valós életbeli elemek

És bár a regény és a film kitalált, de Lee-t a valós élet egyes aspektusai ihlették, amikor megírta a történetet. A Time-nak írt esszéjében kifejtette, hogy akkor írta a regényt, amikor korban közel állt a majdnem 40 éves hősnőjéhez, Solène-hez (akit Anne Hathaway alakít), és már kezdte látni, hogy az öregedés negatív hatással van a magán- és szakmai életére. Azt akarta, hogy Solène egy olyan nő legyen, aki „újra felfedezi és újraértelmezi önmagát" egy sokkal fiatalabb, híres férfival való kapcsolatán keresztül.

Ez az üzenet sok olvasóhoz, köztük Hathawayhez is eljutott.

Valamiért úgy beszélünk a felnőtté válásról szóló történetekről, hogy az olyasvalami, ami az életünk legkorábbi szakaszában történik velünk. Én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, hogy folyamatosan kivirulok

− mondta a színésznő egy kérdezz-felelek során.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Prime