Michael Flatley a Michael Flatley karikatúra leleplezésén a Sardi's-ban 2015. december 11-én New Yorkban

Michael Flatley-nél a rák egy agresszív formáját diagnosztizálták

Instagram-fiókja szerint a Riverdance sztárját megműtötték, és orvosok kezelik jelenleg is.

Az ír táncos és rendező Instagram-fiókján közzétett bejegyzés szerint a rák egy agresszív formáját diagnosztizálták, műtéten esett át, és egy kiváló orvos csapat gondozásában van, olvasható a Guardian cikkében.

Michael Flatley az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon nyújtott hétperces előadása után vált ismertté. Ezt követően kibővítették a Riverdance című színházi műsorral, amely a hagyományos ír zenét és táncot ötvözte. Az előadást 1996-ban mutatták be a dublini Point Theatre-ben.

Később olyan színpadi show-kat készített, mint a Lord of the Dance, a Feet of Flames és a Celtic Tiger. A Lord of the Dance 21 egymást követő előadással rekordot döntött a Wembley Arénában. Akkoriban, az 1990-es évek végén Flatley lábait 25 millió fontra biztosították.

A táncos 2017 márciusában, a Szent Patrik-napi Las Vegas-i fellépése után sérülés miatt visszavonult. A Lord of the Dance 2022-ben 25 éves jubileumi turnét tartott, hogy pénzt gyűjtsön az orosz inváziót követő ukrajnai humanitárius erőfeszítésekre.

Flatley-t korábban bőrrákja volt, miután 2003-ban rosszindulatú melanómát diagnosztizáltak nála. A táncos korábban már gyűjtött pénzt rákellenes jótékonysági szervezeteknek.

A rákbetegséggel kapcsolatos kezeléséről az Irish Independentnek elmondta, hogy azt teljesen véletlenül vették észre nála.

A 64 éves Flatley Chicagóban született ír szülők gyermekeként, akik 1947-ben vándoroltak ki az Egyesült Államokba. A városban vett ír táncórákat, később pedig a The Chieftains nevű ír folk-együttessel turnézott.

Flatley pénzt gyűjtött a rákkutatásra, és kapcsolatban áll a Breakthrough nevű rákellenes jótékonysági szervezettel, ahol 2021-ben nagykövete volt annak a kezdeményezésnek, amely egy 200 000 fős, a rák túlélőit képviselő, virtuálisan 33. ír „megyét” hozott létre Írországban.

Visszavonulása óta 2018-ban egy kémfilm, a Blackbird írója, rendezője, finanszírozója és főszereplője lett, amely tavaly került a mozikba.

Nyitókép: WireImage / Walter McBride