Robert Pattinson

4 színész, aki majdnem megkapta Robert Pattinson szerepét az Alkonyatban

A most 38 éves brit színész vitathatatlanul a 2008-ban kezdődő Alkonyat-filmeknek köszönhetően vált világszerte ismert arccá. Az azóta Batmant is játszó Pattinson azonban nem volt egyből egyértelmű választás Edward szerepére. Mutatjuk, kik azok, akik majdnem megkaparintották előle a tinidráma vámpír karakterét.


Ben Barnes

A legelső Alkonyatot rendező Catherine Hardwicke egy pár évvel ezelőtti interjújában elárulta, hogy a Narnia-univerzumból ismert Ben Barnes volt az egyike annak a négy színésznek, akiknek másfél órájuk volt arra, hogy jeleneteket olvassanak fel és improvizáljanak a másik főszereplőt játszó Kristen Stewarttal.

Barnesnak nem sikerült megszerezni Edward szerepét, ezt utólag állítólag túlkorosságával indokolta.

Továbbá szerinte a Narniában való részvétele visszatartó erő volt az Alkonyat szereposztásában, mivel a készítők is jól tudják veszélyes összekeverni különböző világok karaktereit.

Josh Peck

Bár a Drake és Josh című sitcomban feltűnő Josh Pecknekis volt kis esélye a főszerepre, végül nem ő kapta meg azt. Ugyanakkor búslakodnia sem kellett, hiszen szerepelhetett a moziban: Cullen családból Jasper szerepét kaparintotta meg.

Utólag elárulta, hogy nagyon örült Pattinson kiválasztásának:

Nem szeretnék más Edward Cullent, mint Robert Pattinson, hiszen ő a tökéletes választás erre a szerepre.

Shiloh Fernandez

Pattinson és a fenti két jelölt mellett az akkoriban még szinte teljesen tapasztalatlan Shiloh Fernandez volt az, aki ellátogatott Hardwicke kaliforniai otthonába.

Itt felolvasásokat és próbákat tartottak a Bellát játszó Stewarttal, hogy felmérjék, kivel milyen az összhang.

Fernandez azóta különböző interjúkban arról nyilatkozott, hogy talán ő áll a legközelebb a szerephez:

Volt egy próbafelvételem, alá is írtam a szerződéseket. Akartam-e a szerepet? Akartam. De nem hiszem, hogy kész voltam rá. És nem gondolom, hogy bárki is tudta, hogy akkora siker lesz belőle, amekkora lett belőle.

A színész azt is elárulta, hogy a próba során szorongott, és nem jött ki jól Stewarttal. Bár ekkor még nem győzte meg a Catherine Hardwicke direktor, 3 évvel későbbi filmjében – A lány és a farkasban – már főszerepet játszhatott.

Jamie Campbell Bower

Bár Jamie Campbell Bower az elsőn kívül az összes többi Alkonyat-moziban feltűnt mellékkarakterként, egy interjúban elárulta nemrég, hogy már az első filmnél is lelkesedett érte a stáb.

Nagyon érdekelte őket, hogy Edward szerepét felolvassam nekik, és mondták is, hogy látják rajtam azt a fajta elkötelezettséget, ami kell egy ilyen főszerephez.

Végül azonban nem jött össze mindez, bár így se búslakodhatott, hiszen a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című Tim Burton-filmben érdemelt ki ekkortájt egy nagyobb szerepet.

Forrás: Business Insider

Nyitókép: Shutterstock