Angela Lansbury

Angela Lansbury karrierjére emlékezve, íme 5 a legjobb filmjei közül!​

Angela Lansbury október 11-én hunyt el, öt nappal a 97. születésnapja előtt. Karrierje csaknem nyolc évtizeden keresztül tartott, ez idő alatt pedig filmekben, sorozatokban és még Broadway-musicalekben is feltűnt. Alábbi cikkünkbe ötöt gyűjtöttünk össze a legsikeresebb produkcióiból.


Gyilkos sorok

A 12 évadon keresztül futó és nagy népszerűségnek örvendő krimisorozat főszerepéért 12-szer jelölték Emmy-díjra a színésznőt. Sajnálatos módon nem nyerte el a várt elismerést, viszont Jessica Fletcher karakteréért négy Golden Globe-ot is bezsebelt, mindet a legjobb drámasorozat-színésznő kategóriában.

Gázláng

A következő egy igazi filmklasszikus. A történet szerint egy férfi őrületbe akarja kergetni fiatal feleségét, hogy ráleljen az elrejtett drágakövekre. Ehhez a friss házaspár egy birtokra költözik, ahol a férj elkezdi végrehajtani fondorlatos tervét. Mozis debütálásáért Lansburyt 17 évesen Oscar-ra jelölték.

A szépség és a szörnyeteg

A Disney népszerű animációs filmjében Lansbury a rajongók egy teljesen új generációjának lopta be magát a szívébe. Ő adta a hangját — és kicsit a jellemét is — az elvarázsolt teáskannának, Mrs. Pottsnak. Nélküle nem lett volna olyan szeretetteljes ez a mese, így talán nem is nőhetett volna fel rajta annyi gyerek.

Halál a Níluson

Bár ezt az Agatha Christie-sztorit nemrég újra feldolgozták, az eredeti megjelenés varázsát semmi sem tudja elvenni. Hercule Poirot-nak ezúttal egy hajón akad feladata, melyen a Níluson való sétahajózás során gyilkosság történt. Angela Lansbury a filmben egy romantikusregény-írónőt alakít, aki kicsit látványosan is az eset áldozatáról mintázta irománya egyik szereplőjét.

Nanny McPhee - A varázsdada

Végezetül pedig egy mindenki számára jól ismert családi film. A varázsdada története, ahogyan segít az árván maradt Brown-gyerekeken, egy kedves és varázslatokkal teli eseménysor, mely természetesen boldog befejezéssel zárul. Lansbury ebben a filmben kivételesen nem egy pozitív karaktert testesít meg, hanem a fiatalok rövidlátó rokonát alakítja.

Nyitókép: Getty

Forrás: The Wrap