inventing anna screenshot

Kemény szavakkal illette az eredeti Anna Delvey a Netflix sorozatát

Elég sommás kritikát fogalmazott meg az álörökösnő, Anna Delvey/Sorokin a Netflixen látható Inventing Anna című show-val kapcsolatban. De mivel a sorozat róla szól, nehéz eldönteni, a kritika a sorozatnak vagy a saját személyiségének szól.


Ahogy mi is megírtuk korábban, a Netflixen óriási sikerrel futó Inventing Anna című sorozat alapjául szolgáló sztori valódi főhőse, Anna Delvey, eredeti nevén Anna Sorokin 320 ezer dollárt (több mint 100 millió forint) kapott a streamingszolgáltatótól élete megfilmesítésének jogaiért. Ennek egy jó részét adósságai törlesztésére fordította, de a többivel se lovagolhatott el a naplementébe, ugyanis rövid szabadlábon töltött idő után jelenleg az amerikai bevándorlási hivatal (ICE) fogságában van. Rég lejárt ugyanis az amerikai tartózkodásra jogosító vízuma, így eredeti hazájába, Németországba toloncolnák vissza, az ellen azonban fellebbezett, így még jelenleg is kérdéses a sorsa. Azzal indokolta, hogy Németországból több fenyegetést kapott ő és a családja is a korábbi bűntetteivel kapcsolatban, így nem lenne biztonságban Európában.

De mit szólt a róla készült sorozathoz?

Ha már ilyen jól keresett vele, nézzük meg azt is, mit szólt ahhoz, hogy az egyik legikonikusabb sorozatproducer, A Grace klinikát és A Bridgerton-családot is jegyző Shonda Rhimes ilyen fiatalon és ilyen kevés idővel a bűntettek után sorozatot készít az életéről. Végülis, ahogy a sorozatból is kiderült, a legnagyobb motivációja az volt, hogy híres legyen – ez most a Netflixnek köszönhetően teljesült is, még inkább, mint amikor a tárgyalása zajlott.

Ez is érdekelhet!
Befutott egy új előzetes A Bridgerton-család új évadához, benne eddig még nem látott részletekkel!

Több interjút is adott azóta, hogy kijött a sorozat, amin sajtóértesülések szerint az egyszeri díjazása mellett fizetett konzultánsként dolgozott. Arról, hogy milyen volt látni, hogy más játssza Anna Delveyt, ezt mondta:

"Ez felülírja a valóságot. Furcsa látni, hogy a saját életed valaki másé"

És mivel nemcsak ő, de a barátai és való életbeli ismerősei is dolgoztak a show-n, elég szürreális élményben volt része:

"Olyan, mintha az életedben lévő emberek elmondanák neked, mit gondolnak rólad, mindenki egyszerre. Kiderült, hogy legtöbbször nem akarjuk tudni, mit gondolnak rólunk az emberek."

Ezek alapján elég sok pofon érhette a forgatás során, miközben az életét cincálták darabokra. Felmerült azonban olyan kritika is a sorozattal szemben, hogy empátiát kelt a főhősnő iránt, pedig az nem érdemli meg, hiszen több interjúban is kifejtette már, hogy nem igazán sajnálja a történteket.

Végül pedig így nyilatkozott a saját, sorozatbéli karakteréről:

"Tényleg ilyen elviselhetetlen vagyok? Nem hiszem, hogy ezek alapján valaha is barátkoznék saját magammal."

Az biztos, hogy ma már nagyon sokan bánják, hogy barátkoztak vele!

Nyitókép: Netflix