Az Avatar című film egyik jelenete

2025 karácsonyán jöhet az Avatar 3.

A filmet rendező James Cameron elmondása szerint több időt fog az Avatar 3. utómunkálataira fordítani, mint a legtöbb rendező egy egész filmre.

Az Oscar-díjas rendező a TV New Zealand-nak nemrég úgy nyilatkozott az Avatar-filmek folytatásról, hogy nagyon hektikus kétéves utómunkálatokba kezdtek, így leghamarabb 2025 karácsonyán lesz látható az Avatar 3.

James Cameron, aki évekig Peter Jackson wellingtoni székhelyű WETA Digital cégénél dolgozott, elmondta, hogy a jövőben minden filmjét Új-Zélandon szeretné készíteni, és jövőre várhatóan a déli szigetek állampolgára lesz.

Az író-rendező Cameron 2022 végén az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy a tervezett Avatar 3. és Avatar 4. részek jeleneteit az első folytatással egy időben forgatta, amely több mint 2 milliárd dolláros bevételt hozott. Ezt azzal magyarázta, hogy elkerülje a fiatalabb szereplők kiöregedését, melyre a Netflix Stranger Things című sorozatát hozta fel példaként.

Az év eleji Critics Choice Awards-on Cameron megosztott néhány információt arról, mire számíthatnak a rajongók az Avatar 3-tól, felfedve, hogy a tűz elem és két új kultúra is bemutatkozik majd.

„A tűznek szimbolikus szerepe van a filmben, és van egy kultúra, amely kifejezetten ezt a koncepciót veszi körül. Ez valószínűleg túl sokat mond, miközben beszélünk”

– mondta a Deadline-nak.