Barbie

Megérte a befektetés: bevételi rekordot döntött a Barbie-film

A Barbie elképesztő marketing kampánya okán számítani lehetett arra, hogy a film komoly bevételre tesz majd szert, azonban az első két hét adatai minden várakozást felülmúltak.


A Barbie PR és marketing divíziója igencsak odatette magát a film promóciója kapcsán, erre jó példa a malibui életnagyságú Barbie-ház, de Margot Robbie különböző outfittjei is emlékezetesre sikeredtek.

A Warnernél azonban biztosan tűkön ülve várták az első napok és hetek bevételi adatait, a stúdió fejeseinek pedig nem kellett csalódniuk, ugyanis a befektetésük szép bevételt hoz nekik.

Ez is érdekelhet: Feminista és depresszív: Barbie és a való világ találkozása nem olyan, mint amire számított

Az első két hét számai alapján ugyanis kijelenthető, hogy a maga körülbelül 1 milliárd dolláros bevételével a Barbie rekordot döntött, ugyanis még soha nem termelt egyetlen női direktor által rendezett film sem ennyi pénzt.

Eddig Patty Jenkins volt a csúcstartó, akinek 2017-es Wonder Woman című filmje 822,8 millió dollárt hozott a kasszáknál világszerte. Külön érdekesség, hogy a Greta Gerwig által rendezett Barbie csak a nyitóhétvégén 356 millió dollárt kaszált világszerte.

Gerwig mozija ezen a nyáron leginkább az Oppenheimer című filmmel volt versenyben, de Christopher Nolan alkotása mindeddig 400 millió dollárt hozott.

Forrás: Glamour

Kép: Warner Bros.