Greta Gerwig és Margot Robbie a  Critics Choice Awards-on

Oscar-irónia: sem Margot Robbie-t, sem Greta Gerwiget nem jelölték a díjra

Megvannak a 2024-es Oscar-jelöltek, és nagy meglepetésünkre sem a Barbie-főszereplő és producer Margot Robbie, sem a film rendezője Greta Gerwig nem kapott jelölést.


A rajongók már teljesen kiakadtak, különösen annak fényében, hogy a Barbie a legjobb film kategóriában kapott jelölést, America Ferrera és Ryan Gosling pedig a mellékszereplő kategóriában.

Különösen ironikus, hogy Ryant Margot helyett jelölték, egy olyan filmben, amely egyértelműen a patriarchátust kritizálja.

Ryan Gosling, bár megérdemelte, Oscar-jelölést kapott a Barbie-ért, míg Greta Gerwig és Margot Robbie nem? Ez teljesen alátámasztja a film mondanivalóját 2024-ben

− tweetelte egy csalódott rajongó.

Várj, Ryan Goslingot jelölték Ken szerepéért, de Margot Robbie-t nem jelölték Barbie-ért?! És Greta-t sem, mint legjobb rendező?!?!! Így igazolja a film cselekményét az Akadémia

− értett egyet egy másik.

Greta Gerwig \u00e9s Margot Robbie a Golden Globe-on

Fotó: Getty Images

Mások rámutattak, hogy elég furcsa, hogy a filmet jelölték a legjobb film kategóriában, de a rendezője nem kapott elismerést a film megalkotásáért.

Greta Gerwig az évtized egyik legeredetibb filmjét hozta létre, ami teljesen szétrobbantotta az emberek elvárásait arról, hogy milyen lehet egy Barbie-film, és több millió nézőre talált... de úgy tűnik, hogy ez mégsem ér meg egy jelölést a legjobb rendezőnek?

− írta egy másik dühös rajongó.

Greta Gerwig olyan filmet készített, amelyet a kritikusok elismertek, amely kulturálisan hatásos, vicces, egyedi, vizuálisan kivételes, tökéletes benne a színészi játék, lehet rajta nevetni, sírni és gondolkodni, és nem egymilliárd dollárt hozott a kasszáknál. De nem jelölték a legjobb rendezőnek?!

− írta egy másik rajongó.

Szerencsére Greta és Margot máshol kapott már elismerést, többek között a Golden Globe-on és a Critics' Choice Awards-on.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images