Betty White

Ezek voltak a szilveszterkor elhunyt Betty White legviccesebb szerepei

2021 végén a rossz hír, miszerint a népszerű színésznő, Betty White nem sokkal 100. születésnapja előtt elhunyt. Munkásságával örökre beleírta nevét a filmtörténelembe. Rá emlékezve összeszedtük kilenc rövid, de annál viccesebb és érdekesebb cameo szerepét különböző sorozatokból, filmekből és mesékből.


1.  Balfékek

A 2009-ben indult szitkom második évadában tűnt fel Betty, aki June Bauer professzort alakította. Jelenetei — a sorozat tematikájához méltón — nagyon szokatlanra és furcsán viccesre sikeredtek, hiszen többek között puskával és pisztolyokkal lövöldözött, Jeffet megpróbálta megfojtani, az epizód zárásaként pedig együtt rappelt Troyjal.

2.  Billy és Mandy kalandjai a kaszással

Billy és Mandy kalandjai egy egész generáció kedvencei voltak, és ehhez egy zseniális mellékszereplő-gárda segítette a készítők munkáját. Betty White meglehetősen kevésszer jelent meg, viszont azokkal az alakításaival hatalmas népszerűségre tett szert a fiatalok körében.

3. Ponyo a tengerparti sziklán

A 2008-as animációs sorozat angol szinkronizálásánál White kölcsönözte hangját Yoshie-nak, aki az egyik legidősebb karakter, és aki végül megkedveli a fiatal Sōsuke-t és Ponyót. Yoshie karakteréhez fantasztikusan passzolt a színésznő meleg és szeretetteljes hangja.

4.  Prep & Landing Stocking Stuffer: Operation: Secret Santa

White egyszer már eljátszotta a Télapó feleségét egy 1996-os CBS animációs különkiadásban, 2010-ben pedig újra felölthette magára ezt a szerepet a Disney Emmy-díjas rövidfilmjében. Érdekes hallani, hogy a színésznőnek a kedveskedő nagymamához is kiváló adottságai vannak, de egy kiképző őrmester hanglejtésétt is egyszerűen tudja imitálni.

5.  Herkules

A nagy sikernek örvendő film után Herkules kapott egy minisorozatot is, amiben White adta a hangját a család és a tűzhely istennőjének, Hestiának, aki mindig valami különlegességet akart készíteni, de aztán valami mindig balul sült el.

6. A stúdió

A rövid, de annál frappánsabb jelenetben Tracy Jordan felhívja Betty White-ot, hogy megtudja, vajon ő lesz-e a következő híresség, aki elhalálozik. A színésznő erre csak annyit válaszolt, hogy ő az lesz, aki túl fogja élni az illetlen kérdezőt is.

7. Én vagyok Batman!

Ez a 2003-as alkotás egyrészről egy szórakoztató paródia volt, valamint egyfajta ünneplése a karaktereknek, amelyeket Adam West és Burt Ward keltett életre. Az ikonikus falmászós jelenetek egyikében tűnt fel White, aki rávette a hősöket, hogy lábujjhegyen haladjanak a falakon.

8. A szörny

Ebben az 1999-es horrorfilmben egy krokodilszerű lény szabadul el, akitől elméletileg mindenki retteg, kivéve Betty White karaktere, Mrs. Bickerman, aki úgy kezeli a szörnyet, mintha egy újabb haszonállat lenne a farmján.

9. Toy Story 4

Egyik utolsó szerepeként feltűnik a Toy Story negyedik részében Andy egyik babakori játékaként, akit Bitey White-nak hívnak, és egy tigrises rágóka.Nyitókép: wikimedia
Forrás:
Gizmodo