Lady Gaga és Bradley Cooper a Csillag születik című film vetítése előtt a 75. Velencei Filmfesztiválon 2018. augusztus 31-én

Bradley Cooper őt akarta a Csillag születik főszerepére

Nem Lady Gaga volt az első számú jelölt.


Bradley Cooper első rendezése, a 2018-as Csillag születik című filmbe női főszerepére Adele-t képzelte el. Cooper a countryzene sztárját, Jackson Maine-t alakította, aki felfedezi és beleszeret a végül Lady Gaga játszotta énekesnőbe, Allybe.

Az idei Santa Barbara Nemzetközi Filmfesztiválon a színész elárulta, hogy Adele-re gondolt, amikor Ally szerepére castingolt.

„Olyan volt, mintha a karrierje nem lenne nagyszerű. Külföldre megy. Találkozik ezzel a nővel, de nem – és aztán ez egyáltalán nem is indult be”

– vázolta fel, hogyan működhetett volna a film sztorija Adele-lel.

Végül Lady Gaga kapta a szerepet 2017-ben. A film hatalmas siker lett, több mint 436 millió dollárt keresett a globális jegypénztáraknál. Coopert és Gagát is jelölték több fontos kategóriában is a 2019-es Oscar-díjátadón, többek között a legjobb eredeti dalért, amelyet Gaga nyert meg a filmben is elhangzó, Shallow című dalával.

Bár Adele egyetlen filmes szerepe egy rövid cameo volt a Ki ez a lány? című sorozat 3. évadában, az énekesnő a Vanity Fairnek 2023 decemberében adott interjújában azt mondta, talán nyitott lenne a színészetre.

„Van egy film, amit szeretnék megcsinálni, de a fickó, akinek a filmje lenne, még nem áll készen arra, hogy megírja a forgatókönyvet.Ez az egyetlen szerep, amit valaha is szeretnék. Mert azt hiszem, jól elkapnám. Szerintem nagyon, nagyon, nagyon jól csinálnám.”

Cooper arról is beszélt, hogy Beyoncé is majdnem szerepet kapott a Csillag születik-ben, de végül kiszállt a projektből.

„Hihetetlen volt. És végigmentünk az úton, aztán nem jött össze. Emlékszem, annyira ideges voltam. Furcsa köhögtem, miközben felvázoltam neki a dolgot.”

(Bustle)

Nyitókép: Profimedia