Bradley Cooper Csillag születik című film vetítése előtt a 75. Velencei Filmfesztiválon 2018. augusztus 31-én Velencében, Olaszországban

Ezt hazudta Bradley Cooper, hogy megkapja Szex és New York-szerepét

Jóval azelőtt, hogy ismertté vált volna, első színészi szerepét a Szex és New Yorkban kapta, ráadásul a castingon nem volt teljesen őszinte a képességeivel kapcsolatban.

Bradley Cooper nemrég a Santa Barbara-i Nemzetközi Filmfesztiválon mesélt arról, hogyan válogatták be évtizedekkel ezelőtt a Szex és New York című sorozat egy epizódszerepére. Amikor a színész úgy döntött, elmegy a meghallgatásra, nem gondolta, hogy abból bármi is lesz.

„Akkoriban még azt sem tudtam, hogy meg lehet kapni a munkát. Emlékszem, amikor felhívtak, hogy elvállaljam, nagyon megrémültem. Hogy érti azt, hogy el kell vállaljam”

– fogalmazott.

Akadt egy kis probléma azonban. Cooper a meghallgatáson azt mondta, tud sportkocsit vezetni, valójában pedig nem tudta a váltót kezelni.

Az igazság már csak a forgatáson derült ki, ahogy azt korábban a Szex és New York írója és rendezője, Michael Patrick King már megosztotta az And Just Like That... The Writers Room című podcastban 2023 júniusában.

Cooper elmondása szerint elküldték őt a Models Driving School nevű New York-i autósiskolába, de még ott sem sikerült elsajátítania az ismereteket.

„Még mindig elszúrtam, ezért valaki más vezette az autót, nekem pedig csak... úgy kellett tennem, mintha megálltunk volna.”

Az ominózus jelenet forgatása hajnali 4-kor zajlott a manhattani 14. utca előtt, idézte fel King a podcastban. Cooper a 2. évad 4., a Szingliket lelövik, ugye? című epizódjában alakította Jake-et, akivel Carrie (Sarah Jessica Parker) akkoriban randizott, miután egy magazin fotózása balul sült el és a lehető legrosszabb állapotban került a Single & Fabulous? (Szingli és fantaasztikus?) című cikk kapcsán a New York magazin címlapjára.

A jelentben Carrie beszáll Jake sportkocsijába, azonban King hamar rájött, hogy Cooper egy centit nem tud mozdulni az autóval.

„Azt mondtam: 'Bradley, itt te vezetsz, te indulsz. Erre ő: 'Nem tudok váltósat vezetni'”

– mesélte King.

Végül a stáb úgy oldotta meg a jelenetet, hogy Carrie kimászott az autóból és hazasétált – ezzel pedig megtörtént Cooper tévés debütálása.

Az említett jelenet itt nézhető meg, 2:04-től.

A Szex és New York után Cooper színészi karrierje gyorsan beindult, de még így is eltartott egy ideig, mire főszereplőként lett volna látható egy produkcióban. Ismertsége a 2009-es Másnaposok és annak folytatásai révén ugrott meg, majd ettől kezdve egyre több komolyabb szerepet vállalt el, és azóta 12 Oscar-jelölést gyűjtött be.

(Bustle)

Nyitókép: Shutterstock