Renée Zellweger a Bridget Jones naplója című filmben

Jön a Bridget Jones 4, ráadásul fontos szereplőt hoz vissza

A Bridget Jones:Mad About The Boy jövő Valentin-napon érkezhet.


A Helen Fielding 2013-as, azonos című regényén alapuló Bridget Jones:Mad About the Boy című filmben Bridget Jones mint egyedülálló, megözvegyült édesanya mindennapjait követhetjük végig, írja a Bustle a Hollywood Reportercikke alapján.

Szomorú hír ez Mark Darcy rajongóinak, de valóban, ha a könyvet vesszük kiindulási pontnak, akkor fel kell készülnünk arra, hogy Bridget Jones nagy szerelme és gyermekének apja már nem él a folytatásban.

Ahogy Fielding 2013-ban a brit Vogue-nak elmondta, a szomorú fejlemény hű volt írói tragikomikus eleméhez.

„A happy end csak az, ahol úgy döntesz, hogy befejezed a könyvet. Az élet, annak minden fordulatával együtt, azon túl is folytatódik”

– fogalmazott.

Mivel Fielding írta a készülő folytatás forgatókönyvét is, elég valószínű, hogy a negyedik Bridget Jones nem tér el nagyon a regénytől, és tényleg búcsút mond Mark Darcy-nak.

Ha nem is kárpótolja teljesen a rajongókat, de a Bridget Jones-t alakító Renée Zellweger mellett nagyon úgy tűnik, hogy Hugh Grant újra visszatér a Bridget másik nagy szerelmét alakító Daniel Cleaver szerepében. Bár Cleavert az előző, Bridget Jones babát vár című folytatásban eltemették, a film utolsó másodperceiben egy újságcikkből kiderült, hogy még mindig életben van.

Zellweger és Grant mellett a harmadik részben Bridget nőgyógyászaként és szülésznőjeként feltűnt Emma Thompson is visszatér a készülő folytatásban, míg Chiwetel Ejiofor és Leo Woodallis csatlakozik a szereplőgárdához.

Bár a harmadik rész Bridget Jones története boldog befejezésének tűnt, Zellweger korábban elmondta, hogy szívesen folytatná a vidám, szívhez szóló sztorit.

„Imádnám az élményt, hogy újraforgathatnám. Imádom őt. Szerintem egyszerűen annyira szórakoztató. Ő a legjobb.”

– nyilatkozta a az Oscar-díjas színésznő a Vanity Fairnek 2020-ban.

Nyitókép: Profimedia