Kristin Davis és Cynthia Nixon az És egyszer csak... forgatásán

Cynthia Nixon megvédte a Szex és New York Mirandáját

A színész kiállt az új Szex és New York-sorozatbeli karaktere és annak viselkedése mellett.

Nem telik el úgy egy hét, de még néhány nap sem, hogy ne cikkeznének a lapok az És egyszer csak... háza tájáról. Bár a Szex és New York spinoff sorozata csütörtökön véget ér, úgy tűnik, a rajongók kedélyeinek a lecsillapodása valamivel több ideig fog tartani.

A tízrészes sorozat szinte minden epizódja után kisebb-nagyobb botrány tört ki. Hol a Mr. Biget alakító Chris Noth szexuális zaklatási botránya kavart nagy port, akinek emiatt ki is vágták az utolsó jelenetét, ami a befejező epizódban lett volna látható, hol a sorozat izzadtságszagú próbálkozása mindazt a pc-tartalmat belevinni a sorozatba új évadába, amit az előzőekben nem sikerült, máskor a karakterek kidolgozottsága és motivációinak érthetetlensége zavarta a rajongókat.

Utóbbi kapcsán Mirandát emlegetik mostanában a nézők, aki sokak szerint túlságosan megváltozott húsz évvel ezelőtti énjéhez képest. Egy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hogy az És egyszer csak... Mirandája merőben különbözik Szex és New York-beli karakterétől.

Azt még viszonylag könnyű elhinni, hogy a feladta a munkáját a Trump-kormány idején, és úgy döntött, inkább átképezi magát emberi jogi ügyvédnek, de hogy félszegen topororog az egyetemen és hogy megremeg egy Che Diaz típusú nőtől, akiért aztán fel is rúgja húszéves házasságát, nem vall Miranda Hobbes-ra.

A történetet többen is Miranda „karaktergyilkosságaként” kritizálták, amely hibás, de szeretetteljes házasságát szex nélküli bukdácsolássá változtatta, összekeveri a szexualitás felfedezésének vágyát a depresszióval és az alkoholizmussal, arról nem is beszélve, mennyivel ügyesebben dolgozták fel Steve egykori hűtlenségét az első Szex és New York-filmben, írja a brit Elle.

A Mirandát alakító Cynthia Nixon nemrég a Watch What Happens Live című műsorban megvédte a sztorit és karakterét, szerinte Miranda Steve-vel való kapcsolatának megromlása meglehetősen reális.

„Ez a baj a szakításokkal. Gyakran előfordul, hogy az egyik személy szakítani szeretne, a másik meg vonakodik. De azt kell mondanom: az a személy is, aki vonakodik, szintén nagyon nyomorultan érzi magát, csak egyszerűen nem ismeri be”

– mondta.

Mások Che-vel kapcsolatban fogalmaztak meg kritikát, hogy állítólag komikus, de a standupjai nem tartalmaznak poénokat. Andy Cohen műsorvezető arról kérdezte Nixont, jó komikusnak kell-e lennie Che-nek, mire a színész ezt válaszolta:

„Ó, Andy, ne hozz nehéz helyzetbe. Bajba keversz Michael Patrickkel [Michael Patrick King, a sorozat írója].

Nyitókép: Instagram / justlikethatmax