diana the musical

Felszínes és pénzhajhász a kritikák szerint a nagyszabású Diana musical

A grandiózus Brodway-előadás, a nemrég a Netflixen is bemutatott Diana a legtöbb kritikus szerint csak egy üres, pénzhajhász váz.Nagy durranásnak ígérkezett a az eredetileg 2020-ban bemutatni tervezett, ám a koronavírus miatt idénre csúsztatott Diana című musical. Bár a sikeresebb Broadway-darabokat is emberek ezrei zarándokolnak el megnézni, az alkotók biztosra mentek, hogy minél szélesebb közönség láthassa a művüket, és a Dianát a Netflixen is elérhetővé tették szeptemberben, még a hivatalos Broadway-premier előtt. A kritikák azonban nem kímélik a produkciót: a Vanity Fair szerint a mély lélekábrázolást, a csillogó felszín mögött húzódó titkokat és konfliktusokat ígérő zenés darab semmit sem teljesít az ígéreteiből.

Joe DiPietro (író) and David Bryan (zeneszerző) musicalje felszínes, semmit sem mutat meg a hercegnő életének igazán sötét oldaláról.

Továbbá a kritikus szerint bárki sokkal többet tudhat meg a pompás házasság kevésbé glamúros oldaláról, ha megnézi a A korona című sorozatot szintén a Netflixen, de a musicalnél még a hercegné Wikipedia-oldala is jobban beavat a nő lelkivilágába.

A Diana: The Musical trailere:

A következő hónapban érkezik viszont a Diana-kultusz egy sokkal érzékenyebb, művészibb és valóságosabb ábrázolása, a Kristen Stewart főszereplésével forgatott Spencer, melyről itt írtunk. A két Diana-opusz közeli premierje azt is jelentheti, hogy kioltják egymást – a Vanity Fair kritikusa attól tart, hogy az énekelős-táncolós mű ellopja a figyelmet a kiemelkedő film elől.