DiCaprio és Scorsese

Scorsese már bánja, hogy ezt a közkedvelt filmet elkészítette DiCaprióval

Martin Scorsese, Hollywood egyik legelismertebb filmrendezője sajnálatát fejezte ki egyik legsikeresebb filmje, a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Viharsarok miatt.


Scorsese, akinek filmográfiájához tartozik többek között a Taxisofőr, A rettegés foka és a Nagymenők is, nemrég a GQ-nak elárulta, hogy a 2010-es pszichológiai thriller rendezésére mások biztatták, miután Oscar-díjat nyert A tégláért, de bárcsak inkább a „szerelemprojektjével", a Némasággal foglalkozott volna.

Szerencsére Scorsese végül mégis megrendezte a Némaság (2016) című filmet. A Shūsaku Endō regénye alapján készült film főszereplői Liam Neeson és Andrew Garfield két jezsuita pap, akik Japánba utaznak mentoruk nyomába eredve.

DiCaprio \u00e9s Scorsese

Fotó: Getty Images

Függetlenül attól, hogy Scorsese mit gondol a filmről, a Viharsziget kasszasiker lett, világszerte több mint 294 millió dollárt (107 milliárd forintot) keresett. A film, amelyben DiCaprio mellett Mark Ruffalo, Ben Kingsley és Michelle Williams is szerepel, a kritikusoktól is kedvező kritikákat kapott, és a National Board of Review a 2010-es év legjobb filmjei közé választotta.

A rajongók is emlékezhetnek a Dennis Lehane azonos című regénye alapján készült filmre, amely Edward „Teddy" Daniels (DiCaprio) amerikai rendőrbírót követi, aki egy páciens rejtélyes eltűnése után nyomoz egy pszichiátriai intézetben.

Ugyanebben a GQ-nak adott interjúban Scorsese felidézte a 2002-es New York bandái című történelmi dráma rendezésének tapasztalatait is, és elárulta, hogy a kegyvesztett egykori filmproducer, Harvey Weinstein hogyan avatkozott be a forgatásba.

Ha csak így engedték volna, hogy filmet csináljak, akkor abba kellett volna hagynom. Az eredmény nem volt kielégítő. Időnként rendkívül nehéz volt

− mondta Scorsese a zavaró forgatásról.

A rendező hasonlót élt át a 2004-es Aviátor forgatásán, amelynek szintén DiCaprio volt a főszereplője. Scorsese megosztotta, hogy ismét „rákényszerült" arra, hogy Weinsteinnel dolgozzon együtt, aki „bejött és tett néhány olyan dolgot, amit rendkívül aljasnak éreztem" a forgatás vége felé.

A forgatási zavarok ellenére mindkét film kereskedelmi és kritikai sikert is aratott. A New York bandái 10 Oscar-jelölést kapott, míg az Aviátor 11 jelölésből ötöt vihetett haza.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Getty Images