Timothée Chalamet és Zendaya

Minden, amit a hamarosan érkező Dűne: Második részről eddig tudunk

A Dűne: Második rész kétségkívül 2024 egyik legjobban várt blockbuster folytatása. A héten tartott európai premier után − ahol Zendaya remekelt a párizsi vörös szőnyegen kivágott Alaia spirálruhájában − a rajongók már visszaszámolják a napokat a március 1-jei megjelenésig.


Már jó régóta várunk: az első hivatalos trailer tavaly májusban került a nyilvánosság elé. Denis Villeneuve rendező azzal ugrat minket, hogy az első rész csak egy „előétel" volt, a Dűne 2 lesz „a főfogás". Villeneuve azt is elmondta, hogy a folytatás egy „akciódús, epikus, háborús film" lesz, míg az első film „inkább elgondolkodtató" volt.

A film első hullámvasút-szerű trailerében pontosan azt az akciót láthattuk, amit Villeneuve beharangozot. Nemrég még két újabb trailer is napvilágot látott, és ezek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy bizony be kell csatolnunk a biztonsági öveket.

A DűneFrank Herbert 1965-ös, azonos című sci-fi regénye alapján készült, és Paul Atreides történetét követi nyomon, akit Timothée Chalamet alakít. Az Atreides-házat nevezték ki az Arrakis, egy sivatagos bolygó intézőjévé, amely a hőn áhított melange, vagyis „fűszer" egyetlen forrása. A film második része Herbert könyvének második felét állítja a középpontba.

Az első filmben Paul egy diák, itt pedig valóban vezetővé válik

− mondta karakteréről Chalamet.

Ha készen állsz arra, hogy mélyebben elmerülj a Dűne világában, összegyűjtöttük a legérdekesebb morzsákat, amiket eddig a folytatásról tudunk.

​1. Austin Butler fogja játszani a film kopasz, „pszichopata és önimádó" gonosztevőjét

Austin Butler kapta meg Feyd-Rautha Harkonnen − a Stellan Skarsgård által alakított Harkonnen báró unokaöccsének − szerepét a Dűne 2-ben. Érdekesség, hogy ezt a karaktert játszotta Sting a David Lynch-féle 1984-es adaptációban. Butler „krétafehér sminket" visel, kopasz és nincs szemöldöke a „könyörtelen" és „nárcisztikus" karakter eljátszásához. Chalamet úgy jellemezte Butler Feyd-Rauthát, mint egy „kardmester" és egy „pszichopata sorozatgyilkos" keverékét.

​2. Timothée Chalamet egy óriási homokférgen lovagol

Timothée Chalamet végre meglovagolhatja a film egyik legnagyobb, már-már mitológiai lényét: egy homokféreget. Az első film végén láthattuk, hogy a Jamisszal vívott halálos csata után Paul csatlakozik a Fremenekhez, Arrakis őslakosaihoz. Ettől kezdve Muad'Dibként, a Fremenek messiási alakjaként emlegetik, és így már képes meglovagolni az Arrakist benépesítő hatalmas homokférgeket, amit általában csak a Fremenek csinálnak.

​3. Zendaya sokkal nagyobb szerepet játszik a folytatásban

Zendaya Chanija csak összesen hét percet szerepelt az első Dűne-filmben, annak ellenére, hogy kulcsfontosságú volt a film promóciójában, de ez megváltozik a Dűne 2-ben, amikor Chalamet karaktere teljesen beépül a Fremenekhez.

​4. Zendaya és Timothée Chalamet csókolózni fognak

Zendaya karaktere és Paul kapcsolata kibontakozik a második részben. A trailerben is látható egy jelenet, amelyben Chani és Paul csókolózik, és a színészek megerősítették, hogy a két karakter románca is a középpontba kerül a film során.

​5. Florence Pugh is debütál a Dűne 2-ben

Austin Butler mellett más nagy nevek is csatlakoztak a második részhez. Florence Pugh elegáns szőke bobbal játssza Irulan Corrino hercegnőt, a Dűne fő narrátorát. Ő a legidősebb lánya Padisah császárnak, akit Christopher Walken alakít majd. Léa Seydoux is csatlakozik a szereplőgárdához Margot Fenring (más néven Lady Margot) szerepében, aki a boszorkányos Bene Gesserit tagja. A Variety szerint ő lesz Chalamet karakterének „fontos szövetségese". Természetesen Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya és Javier Bardem is visszatérnek a folytatásban.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia