Lily Collins és Eugenio Franceschini az Emily párizsban című sorozat negyedik évadában

Nagy örömben lesz része az Audrey Hepburn-és Emily Párizsban-rajongóknak

Jó néhány utalással tisztelegnek Hepburn emléke előtt.


Az Emily Párizsban 1. évadának 6. epizódjában (Ringarde) a Lily Collins által alakított Emily Cooper meghívást kap egy Hattyúk tava-előadásra a párizsi operába. Emily vállnélküli fekete ruhában, káprázatos cipőben érkezik a Palais Garnier-hez, majd megáll az előcsarnok lépcsőjén, ahol számos, kandeláberszerű lámpatest világítja meg őt.

A néző csak ekkor pillantja meg a nő arcát... aki kiköpött mása Audrey Hepburnnek az 1957-es Mókás arc című filmben.

Ha láttuk az utóbbi filmet, talán emlékezünk a jelenetre: a Fred Astaire által alakított Dick Avery fotós sötétedés után viszi a színházba Jo Stocktont (Hepburn), és arra kéri, hogy menjen fel és le a lépcsőn, miközben ő fényképezi a Rolleiflexével.

Az egyetlen részlet, ami nem hasonló, hogy Hepburn egy halvány színű ruhát visel, aminek a tetején egy smaragdzöld Givenchy-kabátruha van, de így is jól tetten érhető az Emily Párizsban hommage-zsa a színésznő előtt.

Bár sok epizódot megnéztünk azóta, de a sorozat 4. évadának csütörtökön megjent, újabb epizódokat tartalmazó második része még négy Hepburn-utalást rejt. Az új részekhez kiadott promóciós anyagok közül, az egyik plakáton Lily Collins fantasztikus vörös szaténruhában, hozzáillő operakesztyűvel ereszkedik le a Rómában található Spanyol lépcsőn – ez egyértelmű utalás a Mókás arc egy jelenetére, amelyet a Louvre Daru-lépcsőjén forgattak.

A további utalások más Hepburn-filmekből származnak, például az 1953-as Római vakációból és az 1963-as Amerikai fogócskából.

Az állóképeken Collins egy Vespa-robogón ül, egy új férfi társaságában, akárcsak Ann hercegnő a Római vakációban. Máshol a színésznő pont úgy néz ki, mint Hepburn Regina Lampert szerepében az Amerikai fogócska nyitójelenetében.

Marylin Fitoussi, az Emily Párizsban aktuális jelmeztervezője a WWD-nek elmondta, hogy sikerült megszereznie pontosan azt a Pierre Marly szemüveget, melyet Hepburn a filmvásznon viselt.

„Amikor Lily felpróbálta, sírtunk, kiabáltunk és libabőrösek voltunk. Minden évadban tisztelgünk Audrey Hepburn előtt, ez már a játék része.”

Marylin Fitoussi, az Emily Párizsban jelenlegi jelmeztervezője a WWD-nek elmondta, hogy sikerült megszereznie pontosan azt a Pierre Marly szemüveget, amelyet Hepburn a filmvásznon viselt.

„Amikor Lily felpróbálta, sírtunk, kiabáltunk és libabőrösek voltunk. Minden évadban tisztelgünk Audrey Hepburn előtt, ez már a játék része.”

A sasszemű nézők a 4. évad korábbi részében is észrevehettek néhány Hepburn-utalást.

A 3. epizódban (Masquerade), Emily a Bacarrat illatbemutató bálon viselt ruhája a tervező, Harris Reed szerint két fontos megjelenés inspirálta: Babe Paley lánya, Amanda Carter Burden Truman Capote 1966-os Black and White bálján viselt ruhája, és Cecil Beaton jelmezei, amelyeket Hepburn az 1964-es My Fair Ladyben viselt.