Emily Párizsban, jelenetkép

Ez az Emily Párizsban-karakter eredetileg teljesen másmilyen lett volna

Az Emily Párizsban negyedik évada jövő hónapban érkezik. És mivel a 2024-es olimpiai játékok miatt a világ most teljes Párizs-üzemmódban van, hivatalosan is készen állunk rá, hogy leporoljuk a kis francia sapkáinkat.


A negyedik évad cselekményszálairól egyelőre keveset tudnunk (amit igen, azt ebben a cikkben összeszedtük), és mivel a harmadik évad fináléja sok mindent a levegőben hagyott, a folytatás még bármilyen irányba elkanyarodhat. Ennek eredményeképpen sok a találgatás, és minden apró részlet, a meglepő forgatási helyszínektől kezdve a késleltetett megjelenési dátumokon át a visszatérő karakterekig, vírusként terjed a rajongók körében.

Emily P\u00e1rizsban, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

Az egyik Emily Párizsban-szereplő, aki természetesen visszatér, az Sylvie Grateau, Emily főnöke a luxus marketingügynökségnél, a Savoirnál, aki kétségkívül a sorozat egyik legikonikusabb karaktere.

Nemrégiben azonban arról számoltak be, hogy Sylvie Grateau karaktere eredetileg egészen másmilyen lett volna, a sorozat alkotója, Darren Star sokkal fiatalabb karaktert írt neki.

Az EIP színésznőjének, a ma már 61 éves Philippine Leroy-Beaulieu-nak köszönhetjük az általunk ismert és szeretett Sylvie Grateau-t, Star ugyanis a sikeres meghallgatását követően változtatott a koncepción.

Ismerem Sylvie-t. Gyerekkoromban a divatiparban nőttem fel. Láttam ezeket az elegáns, kreatív nőket, akik megpróbálták áttörni az üvegplafont. Nagyon kemények voltak. Annak kellett lenniük. Ugyanakkor nagyon sebezhetőek is voltak. Gyerekként kedveltem őket, még ha meg is ijesztettek.

− magyarázta Leroy-Beaulieu a szerep inspirációját a The Timesnak adott nemrégiben megjelent interjújában.

Sylvie többrétegű. Kemény, de sebezhető is. Amikor túlérzékeny vagy, keménynek kell lenned, hogy megvédd magad. Különben mi lenne? Folyton csak sírni fogsz? Páncélra van szükséged, hogy megvédd magad ettől a szar világtól. Nemet kell mondanod. Határokat kell szabnod

− tette hozzá Leroy-Beaulieu később.

Az Emily Párizsban negyedik évada két részletben érkezik majd a Netflixre, az első augusztus 15-én, a második pedig szeptember 12-én.


Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Netflix