Dollár.

Kíváncsi vagy, melyik film termelt először 1 milliárd dollárt? Elmondjuk!

Hollywoodban minden nagy költségvetésű filmnél az 1 milliárd dolláros álombevételről szoktak beszélni. De mégis melyik mozi érte el először ezt az eredményt?


Az elmúlt hetekben bombaként robbant a hír, hogy Greta GerwigBarbie-filmje nemrégiben átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi küszöböt. Ugyan az elmúlt évek során a mozik költségvetése egyre csak nőtt, de az 1 milliárdos akadályt 3 évtized alatt „mindössze” 53 filmnek sikerült átugrania.

De mégis melyik volt az első ilyen produkció? Segítünk: Leonardo DiCaprio, Céline Dion, jéghegy.

Ez is érdekelhet: 4 remek sorozat, amit muszáj megnézned, ha rajongsz a Bridgertonért!

Az előbbi kulcsszavakból a legtöbben minden bizonnyal rájöttek, hogy a Titaniccímű klasszikusról van szó, amely 1997. december 19-i bemutatóját követően letarolta a mozis piacot.

James Cameron alkotása ugyanis 1,84 milliárd dolláros bevételt hozott, és ezzel az első olyan film lett, amely átlépte az egymilliárd dolláros határt.

A Titanic anyagi sikerét sokáig senki nem tudta felülmúlni, de 2010-ben a szintén James Cameron által rendezett Avatar végül megelőzte a DiCaprióékat. Arra, hogy valaki felülmúlja Cameront egészen 2019-ig kellett várni, amikoris a Bosszúállók: Végjáték 2,799 milliárd dollárt hozott.