Disney+ streaming a televízón

Ez a film döntötte meg a megtekintési rekordot a Disney+-on

Szeptember hatodika óta, pusztán pár nap alatt óriási rekordot döntött egy film a Disney+ streamingen. A csatorna szerint a filmet már 16 milliószor tekintették meg.


Ha nem tudnád, mit nézz ma este: a Disney új élőszereplős adaptációját, A kis hableányt kell megnézned. A film ugyanis kevesebb, mint 5 nap alatt 16 millió megtekintést generált.

Az adaptáció az 1989-es klasszikus Disney-animációs filmet dolgozza fel. Az élőszereplős remake-ben Ariel (Halle Bailey) alkut köt a tengeri boszorkánnyal, Ursulával - akit a zseniális Melissa McCarthy alakít -, hogy sellő uszonyát lábakra cserélje és így találkozhasson Eric herceggel (Jonah Hauer-King). Áldozatok nélkül azonban nem lehet alkut kötni az „ördöggel”. Ursula Ariel hangját kéri a lábakért cserébe.

Az eredetihez hasonlóan az élőszereplős feldolgozás is Ariel és Eric szerelmi történetét dolgozza fel, de az animációs változattal ellentétben az új Kis hableány kibővíti a történetüket, és még néhány új dallal is kiegészül.

A streaming-rekord a szintén sikeres mozi bemutatók után született. A kis hableány az első hétvégén 5 millió fontot hozott az Egyesült Királyságban, a Variety szerint. Összesen 27 millió fontot hozott, ami átszámítvatöbb mint 12 milliárd forint.

A Kis hableány streaming-rekordjának híre a Hollywoodban zajló óriási sztrájk közepette érkezett, amelynek során az írók és színészek sztrájkőrséget állítottak fel, és igazságosabb gyakorlatot követelnek, többek között a streaming-nyereség egyenlőbb elosztását.

Ha a nézettségi számok alapján nézzük, A kis hableány a Disney egyik legnépszerűbb élőszereplős feldolgozásának bizonyul. Ez nagyszerű jele annak, hogy az emberek készen állnak arra, hogy a klasszikusok jövőbeni remake-jeiben is elfogadják a sokszínűbb szereposztást.

Nyitókép: Photo by Thibault Penin on Unsplash

(Glamour)