A Grincs, filmjelenet

23 évvel a bemutató után végre értelmet nyert A Grincs egyik cselekményszála

Több mint két évtizeddel a film bemutatása után végre értelmet nyer A Grincs című film egyik cselekményszála.


A 2000-ben Dr. Seuss eredeti karácsonyi meséje alapján készült film a zöld, szőrös és szívtelen Grincs (Jim Carrey) történetét meséli el, aki kutyájával, Max-szal a karácsonyt szerető Whoville városa fölött, a Crumpit-hegyen lakik. A Grincs, aki mélységes gyűlöletet táplál szomszédai és az ünnepek iránt, ördögi tervet eszel ki, hogy ellopja a karácsonyt: Mikulásnak adja ki magát, és elrabolja az ünnepi időszakot a Whille-iaktól.

A film bemutatását követő években a rajongók észrevettek egy ellentmondást a történetben, amit nem tudtak értelmezni − egészen mostanáig. A TikTok-on egy kíváncsi rajongó rámutatott, hogy a Grincs gyerekként egyedül költözik a Crumpit-hegyre, és csak évtizedekkel később, az ünnepi Cheermiester-ünnepségen tér vissza Whoville-be. A filmben a Grincs azt is elmagyarázza, hogy kötnek ki Whoville lakóinak karácsonyi ajándékai a Crumpit-hegyen − ahová a város szemétcsatornája vezet.

Ha már évtizedek óta nem járt Whoville-ben... honnan jött a kutyája, Max?

− tette fel a kérdést a TikToker, rajongói elméletek sorát indítva el.

​A Grincs rajongói elmélet

A Grincs, filmjelenet

Fotó: Profimedia

A szóban forgó elmélet szerint a Grincs négylábú barátja Whoville egy másik nem kívánt karácsonyi ajándéka volt, és Max a Crumpit-hegyen kötött ki, miután kidobták a szemétcsatornán.

Rájöttem, hogy Max, a kutya a Grincsben csak egy karácsonyi ajándék volt, amitől egy gyerek meg akart szabadulni, és bedobta a szemétledobóba. Szegény kutyus

− kommentálta az egyik rajongó.

Bár nem mindenki ért egyet a Max-elmélettel, azt állítva, hogy rengeteg más módja is van annak, hogy a Grincsnél kötött ki, az 1998-as The Grinch Meets His Max (A Grincs találkozik Max-szal) című könyv látszólag alátámasztja ezt.

A könyvben, amelyet nem az eredeti Grincs szerzője, Dr. Seuss írt, Maxot a Grincs találta meg, miután eltévedt a Crumpit-hegyen − ami arra utal, hogy a kutyust talán az előző gazdája hagyta ott.

Nem Max eredete az egyetlen Grincs-történeti részlet, amely felkeltette az online érdeklődést. 2022-ben egy vírusos TikTok rávilágított egy nyilvánvaló hibára a karácsonyi filmben, amely Carrey szemszínét érinti.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Profimedia